Deze 87-jarige vrouw loopt haar schuur in. Wat ze daar aantreft, verandert haar hele leven

Dit verhaal gaat over een 87-jarige vrouw Misao Ihara uit Japan. Ze woont ten oosten van Tokio in de provincie Boso. Haar leven is eenvoudig en bescheiden: ze verzorgt haar tuintje en werkt op het veld.

Maar op een dag treedt er iemand nieuw in haar leven. In de schuur werd ongemerkt een nest katten geboren. De verrassing is groot wanneer ze de lieve katjes ontdekte. Een katje trok meteen de aandacht van Misao. Misao doopt het katje “Fukumaru” en sindsdien zijn de twee onafscheidelijk.

oma1

De kleindochter van Misao, die ook deze foto’s van haar grootmoeder nam, vertelt: “Beiden kunnen niet goed horen. Daarom kijken ze elkaar altijd diep in de ogen. Ze praten echt door elkaar in de ogen te kijken. Fukumaru is zo gelukkig bij mijn oma.”

oma2

“Als ik mijn oma zo zie, voel ik echt dat ze een kracht heeft, waar het mijn generatie aan ontbreekt. Ze staat bij zonsopgang op en gaat slapen wanneer de zon weer ondergaat. Ze houdt van haar kat en van haar groentjes, als ware het haar kinderen. Als beiden het goed doen en gedijen, is ze gelukkig.”

oma3

“Ze heeft geen zorgen en kwelt zichzelf niet met vragen zoals “Wat is de zin van mijn werk?”. Ik bewonder en benijd mijn oma om de manier waarop ze leeft.”

oma4

oma15

oma14

oma13

oma12

oma11

oma10

oma9

oma8

oma7

oma6

oma5

oma17

oma18

oma20

oma21

oma22

oma23

oma24

oma25

Met deze foto’s worden we eraan herinnerd hoe eenvoudig het leven kan zijn en met deze rustgevende foto’s heeft ze haar oma onsterfelijke gemaakt.

DEEL deze mooie foto’s met je vrienden op Facebook!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.