Deze 3 leeuwen vonden een klein meisje in de wildernis. En wat ze deden, is niet meteen wat je zou verwachten.

Toen een 12-jarig meisje uit Addis Abeba in Ethiopië ontvoerd werd, vreesde iedereen het ergste. Er werd een week lang tevergeefs haar haar gezocht. Haar gezin begon te vrezen dat ze haar nooit meer terug zouden zien.

Dan diende zich een ongelofelijke doorbraak aan in de zaak.

Het meisje werd aangetroffen iets buiten Bita Genet. Maar het meest verbazende was wie haar aan het bewaken was.

leeuwen1

Kidnapping komt helaas maar al te vaak voor in Ethiopië. Jonge meisjes worden tegen hun wil meegenomen om te trouwen met veel oudere mannen. Dit is eigenlijk een constante vrees.

leeuwen2

Dat was ook het geval voor een meisje van 12 uit Addis Abeba. Ze werd geslagen en gedwongen om te trouwen, maar dan werd ze gered door een heel onwaarschijnlijke redder: een groepje leeuwen zag hoe het meisje geslagen werd en snelde ter hulp.

leeuwen3

Het meisje vertelde aan de politie dat de leeuwen anderhalve dag over haar waakten om ervoor te zorgen dat haar ontvoerder zeker niet terug zouden komen.

leeuwen4

“Ze hielden de wacht tot we haar vonden en dan lieten ze haar achter alsof het een soort geschenk was” vertelde sergeant Wondimu Wedajo in een interview met NBC. De man heeft het zelfs onomwonden over een wonder. “Normaal vallen leeuwen mensen aan” zei hij.

leeuwen

Sommige mensen denken misschien dat leeuwen meedogenloze moordmachines zijn, maar blijkt dat ze net zo medelevend als mensen kunnen zijn.

DEEL dit opmerkelijke verhaal met je vrienden op Facebook!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.