Deze 2 jongens filmen hun eigen dood. Maar wat de camera achteraf filmt, geeft me kippenvel.

Deze video had eigenlijk nooit opgenomen of vertoond mogen worden. Het toont de dood van twee jonge Engelse mannen: Michael Owen (21) en Kyle Careford (20). Ze namen de video zelf op. Maar hun families willen dat iedereen de video ziet.

De twee vrienden reden vorig jaar in april samen in de auto: Kyle rijdt terwijl Michael met zijn smartphone filmt. Terwijl de twee met elkaar grappen, blijft Michael herhalen dat Kyle trager zou moeten rijden. “Man! Wij rijden 120!” en dat waren de laatste woorden van de 21 jaar oude man en vader van een 4-jarige. Ze knalden met volle snelheid op een kerk in.

eigen-dood-1

De telefoon blijft na de crash verder opnemen. Je hoort een vrouw die ter hulp snelt. “Kan je mij horen? Kan je mij horen?” Maar Michael en Kyle waren op slag dood. Ze raceten aan een snelheid van 120 km/u door een zone 30. Ze lagen in hun bloed en overal lag er ongebruikte drugs in de auto – Kyle had geen rijbewijs.

eigen-dood-2

Een half jaar later besliste de families van de twee om de video te publiceren.

“Ik weet echt niet wat hen ertoe heeft aangezet om te doen wat ze gedaan hebben” vertelt de moeder van Michael, Kat Owen. “Maar de twee zijn verantwoordelijk voor de beslissing die ze namen die nacht. Maar als deze video een persoon ervan weerhoudt om dezelfde vergissing te begaan, dan heeft het toch nog niets goed opgeleverd. Ik hoop dat jongeren beseffen dat zelfs een beetje plezier zeer fatale gevolgen kan hebben.”

eigen-dood-3

“Ik wil alle jongeren ervan bewust maken dat ze niet onsterfelijk zijn, dat ze hun leven en dat van anderen waarderen” zegt ze. “Ik wil laten zien aan jonge bestuurders hoeveel leed ze kunnen veroorzaken.”

eigen-dood-4

Een ongewone actie: de familie van de 2 overleden jongens beslisten om de video op het internet te plaatsen. De laatste minuten van Michael en Kyle als een waarschuwing voor anderen. Als deze video je geschokt heeft maar toch aan het denken heeft gezet, deel deze belangrijke boodschap dan met iedereen die je kent!Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.