Deurwaarder betaalt de auto van de bejaarde marine veteraan af, in plaats van hem in beslag te nemen. Dan slaat een maand later het noodlot toe

Het betekent normaal niet veel goeds als de deurwaarder voor de deur staat. Dat is ook het geval bij Pat en Stan Kipping, een bejaard echtpaar uit de kleine stad Red Bud in de Amerikaanse staat Illinois. Het gepensioneerd stel – Pat is 69 en haar man 83 jaar oud – heeft niet veel geld en staat achter met de afbetalingen van hun auto. De bank is meedogenloos en wil de auto via het gerecht opeisen. Pat en Stan zijn teneinde raad want zonder auto kunnen ze letterlijk geen kant op.

De bank schakelt gerechtsdeurwaarder Jim Ford in. Hij werkt bij een firma gespecialiseerd in incasso van schulden. Dat werk levert Jim weinig plezier op want de meeste mensen hebben er uiteraard niet voor gekozen om schulden te hebben. Maar hij heeft de baan uiteraard zelf nodig om te overleven. Maar in zijn brede borstkas klopt een groot hart.

Als hij de opdracht krijgt om de auto van het bejaarde stel af te halen, is het al laat en wilde hij eigenlijk naar huis. Omdat het huis van het koppel op de weg naar huis ligt, gaat hij toch langs. Hij merkt echter dat het koppel al slaapt en besluit de volgende dag terug te komen. Maar de volgende dag voelt hij diep medeleven voor de twee en wil hij hen nog een kans geven. Hij besluit Pat en Stan op te bellen. Als Pat de telefoon opneemt hoort hij een stem: “Hallo, mijn naam is Jim. Ik moet jullie auto komen afhalen. Waarom proberen jullie niet bij de bank nog uitstel of een nieuwe kans te krijgen?”

Dat doet Pat en probeert met de bank te onderhandelen, zij het tevergeefs. Als Jim dit verneemt, gaat hij met een zwaar hart op pad om de auto te halen. Als het stel de deur opent, hoeft Jim zich niet voor te stellen: ze weten waarom hij er is. Ze weten dat hij gewoon zijn werk doet en hem niets te verwijten hebben. Schuldenaars hadden al op hem geschoten, scheldpartijen zijn dagelijkse kost, maar een koffie had hij nog nooit aangeboden gekregen. Bij een lekkere kop koffie komen de tongen los. Pat en Stan vertelden dat het de hoge kosten voor hun medicamenten waren die hen in de schulden gedreven hadden. Ze moesten kiezen tussen de auto of medicijnen.

Als Jim hoort wat het openstaande saldo voor de auto is, kan hij zijn oren nauwelijks geloven: amper 2.000 dollar. Zou het dit kleine bedrag zijn dat hen er voor de rest van hun leven van zou weerhouden om nog noodzakelijke verplaatsingen naar de stad te maken? Niet alleen medicamenten zijn noodzakelijk, maar het is ook belangrijk om van het leven te kunnen genieten. Het verhaal van het stel laat Jim niet los. Hij denkt na of hij hen niet kan helpen. Drie dagen later volgt dan de perfecte verrassing …

Stan wrijft in zijn ogen als hij zijn auto terug op de oprit ziet staan. Naast de auto stond en lachende Jim die hen vertelt wat er de laatste dagen gebeurd was: hij had met een paar vrienden op het internet een geldinzamelactie gestart en de benodigde 2.000 dollar in een mum van tijd opgehaald.

Sterker nog: er werd veel meer geld opgehaald dan nodig was om de auto terug te komen. Dus liet Jim ook nog voor een grondig onderhoud van de auto zorgen. Er was zelfs nog iets over voor een feestmaaltijd waar ze uiteraard samen van zouden genieten.

Met tranen in de ogen zei Stan: “Jim is echt een geweldige persoon. Hij heeft niet alleen onze auto teruggebracht, maar ook onze hoop!”

DEEL dit geweldige gebaar met je vrienden!

Bron: YouTube en www.liftable.com ; Afbeeldingen: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.