De vrouw wil de dakloze voorbij rijden. Dan ziet ze wat er op zijn kartonnen bordje staat en trapt ze hard op de rem

In september 2016 is Wilma Price met haar wagen onderweg naar huis in Huntsville in het Amerikaanse Texas als ze plots een magere man in versleten kledij langs de kant van de weg ziet staan. Hij heeft een bordje in de hand en Wilma neemt aan dat daarop om geld gebedeld wordt.

Maar als ze langzaam voorbij rijdt, ziet ze wat er werkelijk op het bordje staat:

“Hond in asiel heeft hulp nodig.”

Wilma is nieuwsgierig en zet haar auto langs de kant. Als ze de man vraagt wat er gebeurd was, stelt hij zich voor als Patrick en vertelt hij dat hij wegens omstandigheden twee dagen in de gevangenis was beland. Ondertussen had men zijn geliefde hond echter naar het asiel gebracht. Nu had hij omgerekend 110 euro nodig om zijn hond terug te krijgen.

Wilma had maar 8 dollar bij zich en wilde het verhaal van deze wildvreemde ook niet zomaar geloven. Ze neemt afscheid van Patrick en rijdt naar huis. Van daaruit belt ze het asiel op dat Patrick vernoemde om zijn verhaal te controleren.

De medewerker van het asiel bevestigt niet alleen het verhaal van Patrick, maar hij vertelt ook dat de hond in uitzonderlijk goede conditie was toen hij ben hen werd binnengebracht. Patrick is straatarm en dakloos, maar toch zorgde hij bijzonder goed voor zijn hond. De 110 euro dienen om de onderzoeken die in het asiel werden uitgevoerd te betalen.

Wilma neemt een beslissing. Ze rijdt terug naar de plek waar ze Patrick had gezien en waar hij trouwens nog altijd stond. Ze neemt hem mee naar het asiel. Daar betaalt ze zijn schuld. Patrick huilt als hij “Fred Frederick” eindelijk terug in de armen kan sluiten.

Wilma, die zelf in een asiel werkt, is diep ontroerd van de overgave waarmee Patrick zich over zijn hond ontfermd.

Ze kon deze twee helaas geen dak boven het hoofd bieden, maar ze heeft deze onafscheidelijke vrienden wel terug samengebracht.

DEEL dit hartverwarmende verhaal met je vrienden!


Bron: LittleThings en Facebook / Wilma Price

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.