De vrouw staat op het punt om het vliegtuig in te stappen en ziet de vreemde. Dan beseft ze zich dat er iets niet klopt

Hoe leuk reizen ook is, de wachttijden in de luchthaven werken soms echt op de zenuwen. Eens de veiligheidscontrole achter de rug is, heb je al drie keer alle tax free winkels bezocht en wacht geduldig tot je eindelijk het vliegtuig mag opstappen. Zo verging het ook Shaina Murry toen ze in de winter van 2016 op haar vlucht wachtte. Het was dus des te verbazender dat ze vrijwillig haar vlucht miste en nog langer moest wachten. De reden daarvoor is een inspirerend verhaal overgoten met menselijke warmte.

Airport
Shaina zit aan de gate en speelt op haar gsm, als ze plotseling een man opmerkt met wie het duidelijk niet goed gaat. Hij ligt op de grond en lijkt erg overstuur. Terwijl de meeste mensen hem simpelweg negeren, bergt Shaina haar telefoon op en stapt op de man af. Later schrijft ze: “Het was duidelijk dat er iets aan de hand was. Ik wist niet precies wat het was, maar wist meteen dat ik iets moest doen om hem te helpen.” Shaina belt meteen de hulpdiensten en gaat naar de man toe.

Ze buigt zich over hem en spreekt hem aan. Hij blijft alsmaar herhalen dat hij zijn vlucht niet mag missen. Terwijl ze met hem praat, leert ze dat de man Will heet en autisme heeft. Dan weet ze wat haar te doen staat.

AFD Medic 9 Ford E-450 Ambulance
Ze praat met zachte stem met Will en vraagt of ze iemand kan bellen voor hem. Hij geeft haar het telefoonnummer van zijn moeder. Shaina aarzelt geen seconde. Ze belt zijn moeder en legt haar de hele situatie uit. Daarop arriveren de hulpverleners. Ze willen hem niet laten vliegen omdat hij blijkbaar al lang niets gegeten of gedronken had. Maar Shaina kan hen geruststellen.

Ze biedt aan om samen met Will een hapje te gaan eten, hem naar zijn gate te begeleiden en een latere vlucht te nemen. De medewerkers van de luchtvaartmaatschappij zijn zo onder de indruk van dit vriendelijk gebaar dat ze haar latere vlucht gratis mag nemen. Shaina en Will gaan samen gezellig eten en leren elkaar ondertussen wat beter kennen.

Uiteindelijk brengt ze wil naar de gate en is blij dat Will veilig en wel naar huis kan. Dat ze haar eigen vlucht miste, maakte haar niet uit. Haar medeleven is groter en belangrijker dan een beetje langer wachten.

Wat mooi dat er nog mensen als Shaina zijn, die in het alledaagse leven blijk geven van een groot medeleven voor onze medemens. Mensen als haar maken de wereld tot een betere plek. Will en zijn moeder zullen haar nog lang dankbaar zijn.

DEEL dit inspirerende verhaal met je vrienden!

Bron: Newsner ; Afbeeldingen: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.