De vrouw maakt een foto en rijdt naar huis. Als ze het beeldmateriaal bekijkt, beseft ze dat ze maar net aan de dood ontsnapt is

Julia Sundukova is een 37-jarige fotografe uit Rusland. Ze houdt ervan om met haar camera door ongerepte landschappen te rijden en de schoonheid ervan op foto vast te leggen.

Ready for exhibition 20 July, Listok Gallery! @nikonrussia @nikon_animal #exhibition #listokgallery #lemur #howiwork #hardwork #me @nikon #nikon

A photo posted by Julia Sundukova (@julia.sundukova) on

Maar als Julia terugkeert van het Andasibe-Mantadia park in het oosten van Madagaskar en de foto’s bekijkt, lopen de koude rillingen over haar rug.

“Ik verkende de omgeving rond de hut en stootte op een groot meer omgeven door wildernis”, vertelt ze. Ze had niet het minste idee dat ze al die tijd achtervolgt werd door een van de meest gevreesde vleeseters ter wereld.

Verstopt in het gras, bijna onzichtbaar voor het blote oog, lag namelijk een grote krokodil verscholen, en dat op slechts enkele meters van waar ze gewandeld had.

Yes, this story in world-wide-press is about me 😀 #croc #JuliaSundukova #yuliasundukovaphotograther #danger #caters

A photo posted by Julia Sundukova (@julia.sundukova) on

Deze soort nijlkrokodil die voorkomt op Madagaskar kan tot vijf meter groot worden en weegt tot 1.000 kg. Het grote zoetwaterdier staat erom bekend een voorliefde te hebben voor mensenvlees. Hij is ongelofelijk snel en kan zich goed camoufleren. Het is het enige dier op Madagaskar dat werkelijk gevaarlijk is voor mensen. In Afrika sterven jaarlijks honderden mensen als gevolg van aanvallen door krokodillen.

foto1

“Krokodillen kunnen lange tijd bewegingloos blijven. Het is wellicht daarom dat ik het dier niet opgemerkt heb”, vertelt Julia. Ze acht zichzelf erg gelukkig dat ze niet in de muil van de krokodil terechtgekomen is.

foto2

Wellicht had de krokodil even geen honger, maar het blijft beangstigend als je ziet hoe dicht Julia wel aan de kolos voorbij wandelde.

DEEL dit angstaanjagende bericht met je vrienden!


Bron: Instagram en Pinterest

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.