De volledig gematteerde en uitgemergelde paarden worden gewoon buiten gezet. 6 weken later zijn ze volledig onherkenbaar!

Twee paarden werden door hun eigenaar gewoonweg op straat gezet. De uitgehongerde paarden waren er slecht aan toe. Hun ribben staken gewoon door hun vel, hun vacht was aan elkaar geklit en hun hoeven waren zo vervormd dat ze nog nauwelijks konden lopen.

Het Isleham Horse en Pony Center uit het Britse Cambridgeshire, een organisatie die zich bekommert om hoefdieren in nood, kreeg een dringende oproep over deze paarden. Drie redders brachten de angstige paarden over naar hun opvangcentrum.

“Het was vreselijk om te zien in welke toestand ze zich bevonden”, berichtte een van de vrijwilligers. “De dierenarts gaf het kleinere paard slechts vijftig procent overlevingskans, omdat hij zo zwak was en wankelde tijdens het lopen.”

De twee kregen de namen Ken en Bruce, en voor de eerste keer in hun leven ervaren ze wat het is om geliefd te zijn. Amper zes weken later zijn ze nog nauwelijks te herkennen.

Maar de twee hebben nog een lange weg af te leggen. Maar vrij van alle ballast kunnen Ken en Bruce weer vrolijk rondhuppelen.

Na alles wat ze moesten meemaken, hebben ze dat ook meer dan verdiend. DEEL deze mooie redding met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.