De verzorgers scheren kilo’s vacht van het lijf van de hond. Wat eronder tevoorschijn komt, is gewoonweg lief

Een asiel in Tokio neemt steeds weer hondenkappers onder de arm om hun honden de nodige verzorging te geven. Dat is ook hier weer het geval. En hoewel de kapper vooraf werd geïnformeerd dat het om een “moeilijk” geval ging, staat ook die totaal perplex bij de aanblik van deze hond.

vacht1

Wat in godsnaam is dit? Blijkbaar werd deze hond jarenlang ernstig verwaarloosd, voor haar eigenaar de hond bij het asiel achterliet. Haar vacht is totaal verwilderd. Men kan zelfs niet meer zien dat het een hond is. De vacht is zo smerig dat zich als het ware dreadlocks gevormd hebben die zo hard als steen zijn.

vacht2

De hond is aanvankelijk heel angstig wanneer ze met mensen in contact komt. Maar langzaam komt dan toch het vertrouwen terug, ondanks wat haar door mensen werd aangedaan. Ook de kapper sluit ze in haar hart.

vacht3

En dan klinkt het zoemen van de elektrische schaar. De kapper scheert voorzichtig de vacht van deze arme hond. Langzaam komt er een hoofdje en lichaam tevoorschijn.

vacht4

Onder deze haren schuilt zowaar een poedel! Eerst bevrijden ze haar nek van het overtollige haar.

vacht5

Dan zijn de poten en het lichaam aan de beurt. De vacht is echter zo verzilt dat ze er een heggenschaar bij moeten nemen om de klus te klaren. Stuk voor stuk verdwijnt de verzilte mantel.

vacht6

Het is hard werk, maar het loont de moeite. Op het einde komt een prachtige en schattige hond tevoorschijn.

vacht7

In de onderstaande video kunnen we dit staaltje styling nog eens bewonderen. Wat een transformatie! Nu heeft deze hond alleen nog veel liefde en verzorging nodig – en dat liefst een heel leven lang!

DEEL deze indrukwekkende knipbeurt met je vrienden op Facebook!

    Bron: YouTube / Ciro Atelier

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.