De verzorger redt de hond van de hongerdood. Maar dan ontdekken ze dat het helemaal geen hond is

Tijdens haar dagelijkse wandeling in Los Angeles ziet een vrouw toevallig een verwaarloosde hond. Omdat het dier zich niet laat benaderen, neemt ze een foto en stuurt ze naar een plaatselijke dierenwelzijnsorganisatie. Het dier is duidelijk ziek en ondervoed, maar nog iets heel anders maakt haar bijzonder – haar ras.

wolf1

Want deze hond is schijnbaar een mix tussen een hond en een wolf. Zo een geval hadden de dierenbeschermers nog niet gezien, maar uiteraard snellen ze onmiddellijk terug hulp. Als ze arriveren, probeert de wolfshond via een hek naar een andere tuin te ontsnappen. Toen ze dichterbij kwamen, zagen ze pas hoe erg de situatie was. Een vrijwilliger herinnert zich: “Ze stond werkelijk helemaal onder de wonden en ontstekingen. Ze bloedde, had etterende wonden en was onder haar dikke vacht alleen nog maar vel over been.”

wolf2

Haar poten waren opgezwollen …

wolf3

… en het enige wat ze vonden, was een grote strik in haar hals. Een duidelijk teken dat iemand haar ooit als huisdier had gehouden en erbarmelijk slecht behandelde. Het was dan ook begrijpelijk dat Julia – zoals ze gedoopt werd – bang was voor mensen. Maar een paar kleine snacks en een beetje genegenheid was voldoende om het ijs te breken. Julia beseft dat deze mensen het niet slecht met haar menen.

wolf4

In het asiel krijgt ze de eerste medische zorgen en wordt ze grondig gewassen. Hier merken de redders pas hoeveel wonden Julia werkelijk heeft. Het water breekt de korsten immers open en legt de wonden bloot. Julia weet ondertussen dat ze deze mensen kan vertrouwen en houdt zich opvallend stil.

wolf5

En dan gebeurt er iets wat dit arme dier wellicht nog niet teveel meegemaakt had: Julia werd liefdevol toegedekt om in haar eigen bedje te slapen.

wolf6

Julia maakt vooruitgang, maar het zal nog wel even duren voor ze helemaal genezen is. Ze heeft nog niet echt veel trek en haar immuunsysteem is zwak. Ook de psychische wonden zitten nog diep. Als ze helemaal hersteld is, zal ze in een liefdevolle thuis terechtkomen waar ze minstens nog met twee andere wolfshonden kan samenleven.

wolf7

Julia werd maar kort voor de hongerdood gered. Maar wolfshonden worden vaak onderschat. Ze hebben nog meer zorg en aandacht nodig dan gewone honden. Dat leidt ertoe dat deze honden vaak verwaarloosd en achtergelaten worden door eigenaars die er eigenlijk niet voor kunnen zorgen.

wolf8

DEEL het verhaal van Julia om bewustwording te verspreiden over wolfshonden!


Bron: Facebook/Hope For Paws

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.