De steenoude vrouwtjeshond ziet niet wie er voor haar staat. Ogenblikken later springt ze in de armen van de vrouw

Het lot was niet goed gezind voor de oude Muneca. In plaats van de 18-jarige teckel nog een mooie levensavond te gunnen, werd ze door haar eigenaar in een asiel in Los Angeles, California, achtergelaten. Blind en door vlooien geplaagd, zit ze daar moederziel alleen – tot op een dag Elaine Seamans in haar leven treedt.

Elaine is een gepassioneerde dierenverpleegster en heeft een voorliefde voor honden. Dat blijkt ook Muneca te voelen, want als ze haar ziet, springt ze meteen in haar armen om haar vervolgens nooit meer los te laten.

hond

Het toeval wilde dat dit mooie moment ook op foto kon vastgelegd worden. De fotograaf John Hwang was die dag toevallig voor een fotoreportage in het asiel aanwezig en was erg ontroerd door deze mooie scène. Hij maakte een foto van de innige omhelzing en deelde ze op Facebook – zonder te weten welke reacties deze foto zou losweken.

De foto ontroert de harten van duizenden hondenliefhebbers, maar komt ook onder de aandacht van een lid van de dierenbeschermingsorganisatie Frosted Faces Foundation, die meteen besluiten om het hondje te helpen. Na een onderzoek bij de dierenarts zoekt de organisatie een adoptiefamilie voor de noodlijdende teckel.

De affectie en de verzorging deed Muneca zichtbaar goed: gewassen, verzorgd en in een dekentje gewikkeld wacht Muneca op een pleeggezin. Elaine, de vrijwilligers van de dierenorganisatie en haar fans op het internet duimen voor haar!

DEEL deze ontroerende foto’s met je vrienden!


Bron: Paw My Gosh en Facebook / Frosted Faces Foundation / John Hwang

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.