De steenoude vrouwtjeshond ziet niet wie er voor haar staat. Het volgende moment springt ze in de armen van de vrouw

Het lot was de oude Muneca niet goed gezind. In plaats van de 18-jarige teckel een mooi levenseinde te gunnen, werd ze door haar eigenaar in het asiel in Los Angeles achtergelaten. Blind en door vlooien geteisterd, kwijnde ze alleen weg in het asiel – tot op een dag Elaine Seamans in haar leven treedt.

Elaine is een vrijwilligster in het asiel en heeft een voorliefde voor honden. Dat schijnt ook Muneca te voelen, want als ze Elaine voor de eerste keer ziet, springt ze meteen in haar armen en wil haar niet meer loslaten.

Het toeval wil dat dit mooie moment ook op foto werd vastgelegd: de fotograaf John Hwang, die toevallig een fotoreportage maakte over het asiel, was eveneens ontroerd door dit pakkende tafereel. Hij maakt een foto van de innige omhelzing en deelt ze op zijn Facebookpagina – zonder te weten welke reacties het ontroerende beeld zou losweken.

De foto beroert de harten van duizenden hondenvrienden en wordt ook opgemerkt door een lid van de dierenorganisatie Frosted Faces Foundation, die meteen beslist om de arme hond te helpen. Na een onderzoek bij de dierenarts vat de organisatie haar zoektocht naar een geschikte pleegfamilie aan.

De affectie en zorg heeft Muneca zichtbaar goed gedaan: lekker verwend, verzorgd en in een dekentje gewikkeld, wacht Muneca nu op een pleegfamilie. Elaine, het personeel van de organisatie en haar fans duimen dat ze snel onderdak zal vinden!

En dat doen ook wij!

DEEL deze schattige hond met je vrienden op Facebook!


Bron: Paw My Gosh en Facebook / Frosted Faces Foundation / John Hwang

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.