De redders schieten snel te hulp om de pitbull te redden. Maar plotseling zien ze DIT achter de hond opduiken

Hulpverleners in het Amerikaanse Tampa realiseerden enkele maanden geleden een ongelofelijke redding. Toen een pitbull in het water was geraakt en niet op de over raakte, haastten ze zich om het dier te redden. Maar toen ze bij de hond aankwamen, zagen ze iets heel bijzonder achter hem.

De pitbull was niet alleen in het water. Achter hem dook een vreemde gestalte op in het wter. Het was een zeekoe!

zeekoe1

De zeekoe had gemerkt dat de hond in het water in paniek was. Daarom zwem hij ernaartoe om het dier te kalmeren tot de redders arriveerden. De redders waren diep onder de indruk van de spontane band tussen deze twee dieren.

zeekoe2

“De zeekoe bleef de hele tijd bij de hond tot we de reddingsactie afgerond hadden”, schrijft een van de agenten op de Facebookpagina van de politie van Tampa.

zeekoe3

Na de redding werd de hond terug naar zijn familie gebracht die uiteraard dolblij waren om hun trouwe viervoeter veilig terug te zien. Ook zij zijn de zeekoe erg dankbaar voor zijn troost.

zeekoe4

Het is echt prachtig om te zien hoe deze twee heel verschillende dieren elkaar in een noodsituatie vonden. Dat toont eens te meer aan dat er in dieren veel meer schuilt dan alleen maar instinct.

DEEL deze mooie redding met je vrienden!

Bron: Boredom Therapy

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.