De politiehond loopt in het bos en blaft luid. Als de agenten zien wat hij gevonden heeft, zijn ze enorm opgelucht

Wanneer een oudere en verwarde persoon niet van zijn wandeling terugkeert, is dat voor een familie voldoende reden tot bezorgdheid. Zeker wanneer de temperaturen onder nul zakken en het gevaar bestaat dat die persoon kan doodvriezen.

In de Zweedse stad Skövde werd op een dag plotseling een oudere, dementerende man vermist nadat hij van een wandeling niet meer thuis was gekomen. Het was bekend dat hij wel vaker lange wandelingen in het bos maakte en men vreesde dan ook dat hem iets overkomen was.

De omgeving van Skövde is onoverzichtelijk, met vele kleine bossen, dichtbegroeide wouden waar een mens gemakkelijk verloren kan lopen.

De plaatselijke politie zet meteen een zoektocht op touw. De agenten weten dat ze de man snel moeten vinden want met de winterse temperaturen koelt het menselijk lichaam snel af als het niet in beweging blijft. Als de oude man gevallen was, zou hij niet lang bij bewustzijn blijven.

De politie doet een beroep op de hele gemeenschap om de buurt uit te kammen. Als ze de vermiste persoon na een dag nog niet gevonden hebben, stijgt de bezorgdheid.

Maar plotseling begint de politiehond “Max” luid te blaffen en leidt zijn begeleider Magnus Setthagen een klein bosje in. Hij vertrouwt het instinct van zijn hond en laat zich blindelings mee leiden.

Max brengt Magnus direct naar een moeilijk bereikbare plaats waar de oude man inderdaad op de grond ligt. Hij is sterk onderkoeld en zijn hele lichaam trilt. Magnus heeft gelukkig een thermodeken bij zich en roept onmiddellijk versterking in.

Magnus is ontzettend blij dat ze de man nog levend gevonden hebben en looft zijn hond voor deze heldendaad. Het gevoel een leven gered te hebben, maakt hem zeer gelukkig.

De oude man werd in veiligheid gebracht en herstelt momenteel nog in een plaatselijk ziekenhuis. Max is niet alleen de held van het politiekorps maar van de hele stad.

Wat goed dat een mens in noodsituaties op de uitstekende reukzin van honden kan vertrouwen – zonder Max zou dit verhaal heel anders afgelopen zijn.

Bron: Newsner

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.