De olifant is met één poot in de lucht aan het bevallen. Dan kijken ze goed en zien ze het….

We zijn zo aan onze manier van leven gewend geraakt, dat het moeilijk te geloven is dat er miljarden wezens gewoon elke dag schitteren in het wild. Als een dier honger heeft, kan het niet gewoon een maaltijd bestellen. Ze moeten de natuur intrekken en er zelf naar op zoek gaan. Als een dier onderdak nodig heeft? Dan bouwen of vinden ze dat gewoon zelf. Als een aanstaande moeder klaar is om te bevallen? Dan is het gewoon tussen haar en de natuur. Geen ziekenhuizen, geen pijnstillers en geen verpleegsters om een en ander op te volgen.

olifant

Getuige zijn van een geboorte in het wild is een prachtig geschenk. Elk dier is wondermooi op zijn of haar manier en wanneer een moeder bevalt? Niets beter om ons eraan te herinneren hoe geweldig het leven eigenlijk wel is!

De wildfotograaf Andrew Schoeman was enkele foto’s en video’s aan het maken toen hij plotseling op een troep olifanten stootte. De groep stopte even om de grote vriendelijke reuzen te bewonderen en toen merkten ze dat er iets eigenaardig aan de hand was.

Een vrouwelijke olifant stond op het punt om te bevallen!

De groep behield een respectabele afstand en zorgde ervoor dat ze de dieren zeker niet zouden storen, maar gelukkig kon Schoeman alles op camera vastleggen om het vervolgens met ons te delen.

DEEL dit wonderbaarlijke moment met je vrienden en familie op Facebook!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.