De moeder verzorgt de bijensteek bij haar kleine dochter. Enige jaren later is het kind miljonair

Mikaila Ulmer uit het Amerikaanse Texas is nog maar 11 jaar oud en niet alleen een zakenvrouw, maar ze zet zich ook in voor het goede doel.

Toen het meisje vier jaar oud was, werd op korte tijd twee keer door een bij gestoken. Het meisje kreeg ontzettend veel bang van bijen en insecten. Om haar van deze angst af te helpen, moedigde haar moeder haar aan om zoveel mogelijk over bijen te leren. Zo leert ze dat bijen heel erg nuttig zijn en zelfs ons ecosysteem helpen in stand houden.

Van haar grootmoeder krijgt ze een kookboek waarin een oud recept staat voor zelfgemaakte limonade. Het stamt nog uit de jaren ’40 toen er in plaats van suiker nog honing als zoetstof gebruikt werd.

Mikaila gaat zelf aan de slag met het recept en begint langs de kant van de weg limonade te verkopen. Ze noemt haar winkeltje “Me and The Bees”. Een stuk van haar opbrengst gaat naar onderzoek om de bijenpopulatie in stand te houden.

Na verloop van tijd slaagt ze er in om een contract met “Whole Foods” in de wacht te slepen. Haar merk wordt nu in 55 winkels in Amerika verkocht.

“Als de bij helemaal van de aardbol verdwijnt, rest de mens nog vier jaar”, citeert het kleintje Albert Einstein. Het kleine genie heeft ondertussen 11 miljoen euro verdient met haar handeltje in limonade.

DEEL dit fascinerende verhaal met je vrienden!


    Bron: YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.