De mannen folteren en wurgen de hond voor de lol. Maar als dit in de openbaarheid komt, verandert het land voorgoed

Het Parlement van Taiwan heeft een wet afgekondigd waarin de handel, het bezit en de verkoop van honden- en kattenvlees met onmiddellijke ingang verboden wordt. Wie de wet overtreedt riskeert een geldboete tot omgerekend 7.750 euro.


Ondanks het toenemende protest is hondenvlees als delicatesse in Taiwan nog steeds erg populair, en het zou ook een positieve invloed op de mannelijke potentie hebben. Dankzij de inspanningen van dierenrechtenactivisten werd het slachten van honden en katten al in 2001 verboden, maar het vlees kon nog wel legaal gegeten worden.

Maar vorig jaar kwam een schokkende video aan de oppervlakte waarin drie soldaten lachend een hond folterden en hem langzaam wurgden met een ijzeren staaf. De protesten tegen deze wreedheden waren ze heftig dat de regering eindelijk besloot om tot actie over te gaan en dat betekende de aanzet voor het huidige verbod.


Critici zeggen dat het niet voldoende is om alleen dieren als katten en honden te beschermen, die als schattig beschouwd worden, terwijl andere dieren niet dezelfde bescherming genieten. Wat vind jij?

Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!

Bron: 20 minutes ; Afbeeldingen: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.