De man poseert trots met de beer, die hij tijdens diens winterslaap heeft doodgeschoten. Het dier had geen schijn van kans

De Senaat van de Verenigde Staten heeft met 52 tegen 47 stemmen besloten om een wet op te heffen die het doden van wilde dieren tijdens hun winterslaap verbiedt.

De in het kader van het Fish and Wildlife Service programma opgelegde beperkingen moesten wrede jachtpraktijken vermijden waarbij jagers weerloze berenmoeders en hun welpen tijdens hun winterslaap doodden.

De nieuwe regeling maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat jagers de beren tijdens de winter met voedsel zouden lokken en gewoon kunnen neerschieten. Ze kunnen nu legaal in de holen van beren en wolven binnendringen om een hele berenfamilie uit te roeien. Bovendien is het nu ook toegelaten om beren vanuit een vliegtuig of helikopter neer te schieten. Dat was voordien allemaal streng verboden.

“Wat de Senaat hier gedaan heeft moet dierenvrienden in heel Amerika opschrikken”, zegt Wayne Pacelle, voorzitter van de dierenwelzijnsorganisatie Humane Society of the United States. De beperkingen, die nu opgeheven werden, dateren nog van onder het bewind van President Obama.

Onder de nieuwe regering genieten de kwetsbare wilde dieren geen enkele bescherming meer. Laten we hopen dat dierenbeschermers de democraten of de republikeinen alsnog kunnen overtuigen om deze barbaarse praktijken te verbieden.

DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Bron en afbeeldingen: The Dodo en Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.