De laatste bontfokkerij in Japan heeft voorgoed zijn deuren gesloten

In 2014, in het holst van de nacht, sprong er een witte nerts over een muur, pardoes een veld in en rende.

Die nerts was een van de bijna 2.500 nertsen die werden gehouden op de Otsuka bontfokkerij in Niigata, de laatste bontboerderij in Japan – die nu voorgoed gesloten is.

“De bontfokkerij in Japan is nu definitief tot een einde gekomen nu de laatste bontfokkerij van het land in Niigata gesloten werd”, lezen we op de website van Fur Free Alliance, een internationale coalitie van 40 dierenwelzijnsorganisaties.

De nerts is een invasieve soort in Japan.

Ontsnappingen van deze boerderijen, waar dieren in erbarmelijke omstandigheden werden gehouden, waren een van de voornaamste oorzaken om deze praktijken te stoppen. De Otsuka boerderij functioneerde zonder vergunning en zorgde ervoor dat inheemse soorten gevaar liepen.

De bontindustrie in Japan werd populair bij het einde van WO II. Op het hoogtepunt waren er wel 4.000 bontfokkerijen in Japan.

Maar er is nog werk aan de winkel want naar schatting worden er in Japan per jaar nog steeds 1,67 miljoen pelzen geïmporteerd. “We willen dat er gewoon nergens een dier moet lijden omwille van zijn pels”, schreef de organisatie nog.

DEEL dit bericht als ook jij tegen bont bent!


    Bron: The Dodo en YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.