De jongen is net 5 jaar geworden, als hij zijn beste vriend verliest. 7 jaar later gelooft hij zijn ogen niet

Toen de familie Montez uit de Amerikaanse staat Texas hun terriër Corky verloor, was iedereen – vooral de toen 5-jarige zoon Mason – kapot van verdriet. De familie had hun pluizige vriend pas aangenomen, toen hij uit de tuin ontsnapte. Maandenlang delen ze strooibriefjes uit en gingen ze van deur tot deur: tevergeefs.

Zeven jaar later krijgen ze een telefoontje waar ze geen rekening meer mee hadden gehouden. Hun vermiste viervoeter dook in een asiel op. Dankzij een microchip achterhaalden de medewerkers dat hij aan de familie Montez toebehoorde. Zonder enige aarzeling stappen ze in hun auto om Corky te gaan afhalen.

In het asiel wacht hen nog een verrassing: Corky werd namelijk aangetroffen samen met een andere hond die ze naar “Captain” gedoopt hadden. Als de familie zag hoe hecht de twee waren, konden ze niet anders dan hem ook mee naar huis nemen – ook al bestaat het huishouden al uit vier kinderen en twee honden.

“Het is echt overduidelijk dat ze de beste vrienden zijn”, zegt vader Jimmy Montez. Het lijkt erop alsof Corky altijd op Captain gepast heeft toen ze op straat leefden. Hij laat Captain altijd eerst eten en beschermt hem tegen andere honden.”

Nadat Corky zo lang op straat geleefd heeft, is het geweldig dat hij nu terug een dak boven zijn hoofd heeft. En dat heeft Corky allemaal te danken aan de microchip!


Bron: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.