De jonge vos gilt hard, als de honden zich op hem storten, terwijl de jager lachend toekijkt. Plotseling duikt een gedaante op, die het reddeloze dier weggrist

We bevinden ons in Engeland: We zien twee warm ingeduffelde vrouwen op een landweggetje die geduldig wachten. Een van hand heeft een camera in de hand. Enkele meters verderop zien we enkele personen in jachtkledij op paarden zitten die zenuwachtig achterom kijken.

“Dat is hier privédomein!” schreeuwt een jager naar de vrouw met de camera. Ze is niet meteen onder de indruk en antwoordt: “We zijn hier om ervoor te zorgen dat er zeker geen strafbare dingen gebeuren”. Een beetje verder wachten twee jagers tot de vrouwen het domein zouden verlaten – maar de twee houden voet bij stuk.

jacht1

Plotseling rent een kleine gestalte hen voorbij achterna gezeten door een roedel blaffende honden. De roedel dringt hun prooi in het nauw en stortten zich op het arme schepsel.

jacht2

De begeleidster van de cameravrouw aarzelt geen seconden en springt in de chaos. Ze kan het weerloze vosje net op tijd redden.

jacht3

Met de angstige vos dicht tegen zich aangedrukt, rent ze van de honden weg. De cameravrouw volgt haar op de voet, ver weg van de jagers en de blaffende honden.

jacht4

Wie zijn deze twee vrouwen en waarom doen ze dit? Ze zijn leden van een groep Britse vrijwilligers die zich inzetten tegen de illegale jacht. Ze noemen zichzelf “jachtsaboteurs” en het fenomeen bestaat al sinds de jaren ’60.

Vooral de traditionele vossenjacht is erg wreed. De vos wordt daarbij opgejaagd door een roedel honden tot hij bezwijkt van uitputting. Vervolgens rijten de honden de prooi in stukken. De mensen volgen op hun paarden en “genieten” daarbij van het bloederige tafereel.

jacht5

De jacht is echter sinds 2005 in het Verenigd Koninkrijk officieel verboden. Maar de jachtsaboteurs weten dat overal in het land nog illegale jachtpraktijken plaatsvinden. Vele jagers kunnen dit aristocratische tijdverdrijf gewoon niet achter zich laten.

De jachtsaboteurs blijven vaak anoniem uit vrees voor represailles en wraakacties van de rijke jagers.

De onvermoeibare arbeid van deze mensen is echt indrukwekkend, temeer omdat ze hun eigen leven op het spel zetten.

DEEL dit bericht met je vrienden op Facebook!Bron: Rumble

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.