De hond wacht voor het ziekenhuis op zijn overleden eigenaar. 8 maanden later ontbreekt elk spoor van hem

Het verhaal van de viervoeter Negao is het ontroerende bewijs dat honden de trouwste vrienden ter wereld zijn. Als de eigenaar van Negao op een dag met een zware infectie naar het plaatselijke ziekenhuis in het Braziliaanse Balneario Camboriu wordt overgebracht, loopt hij blaffend de ambulance achterna.

De dokters van het ziekenhuis Ruth de Cardoso de Santa Catarina vechten vergeefs om zijn leven. Dagenlang wacht Negao voor het ziekenhuis, zonder te weten dat zijn baasje al lang gestorven is en niet meer zal terugkomen. Het ziekenhuispersoneel is diep ontroerd en ontfermen zich over het trouwe dier, die de hoop op een weerzien met zijn eigenaar nooit wilde opgeven.

Een ongelofelijke acht maanden wacht de trouwe ziel voor de deur van het ziekenhuis. In deze periode wordt Negao meerdere keren geadopteerd, maar hij loopt steeds bij zijn pleegfamilies weg om naar het ziekenhuis terug te keren. Uiteindelijk schakelt het personeel van het ziekenhuis een dierenwelzijnsorganisatie in om een nieuwe thuis voor Negao te zoeken. Helaas kunnen de verplegers niet verhinderen wat er op een dag met het loyale dier gebeurt.

Een medewerker van het ziekenhuis zag hoe een wildvreemde de hond in zijn auto lokte en wegreed. Het ziekenhuispersoneel is geschokt en kan niet verklaren wie er achter deze daad zit. Men informeert de politie die onmiddellijk de zoektocht naar de hond begint. Helaas ontbreekt tot op heden elk spoor van Negao.

Waar Negao ook is – hopelijk gaat het goed met hem. De gedachte dat een zo trouw en liefdevol dier mishandeld of verwaarloosd zou worden, is gewoon ondraaglijk.

DEEL dit hartverscheurende bericht met je vrienden!


Bron: Perfecto

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.