De hond schrikt terug voor zijn vrouwtje. Wat hij heeft geroken is namelijk levensgevaarlijk!

Maureen Burns en haar collie Max zijn al 9 jaar een onafscheidelijk duo. Daarom maakte Maureen zich grote zorgen wanneer de anders zo energieke en speelse Max plotseling droevig en mistroostig werd.

max1

Maureen is ervan overtuigd dat er iets met Max aan de hand is. Misschien is hij wel ziek? Een ding kan ze maar moeilijk vatten: Max stoot steeds weer met zijn neus tegen haar borst aan en kijkt haar dan met een droevige blik aan.

max2

Maureen wist dat ze een knobbeltje in haar borst had, maar daar was ze al voor naar de dokter geweest. Haar laatste mammografie bracht niets onrustwekkend aan het licht. Om zeker te zijn laat ze zich echter nog een keer onderzoeken. Maar alles blijkt normaal.

max3

Maar het vreemde gedrag van Max houdt aan en Maureen is meer en meer zeker dat hij haar iets wil duidelijk maken. Ze gaat opnieuw naar de dokter en dringt erop aan dat een biopsie zou uitgevoerd worden. Het resultaat is duidelijk. Het knobbeltje is allesbehalve onschuldig, maar boosaardig en moet zo snel mogelijk verwijderd worden.

Als Maureen van de operatie terug thuiskwam, was Max weer helemaal de oude. Hij snuffelde nog wel eens aan haar borst, maar ditmaal keek hij gelukkig en kwispelde vrolijk met zijn staart.

max4

Sommige honden zijn in staat om giftige chemicaliën en in een vroegtijdig stadium veranderingen in de celstructuur te ruiken.

max5

Wat een slimme en trouwe vriend heeft Maureen met Max! Goed dat ze zijn droevige blik vertrouwde en nogmaals naar de dokter ging!

DEEL dit opmerkelijke verhaal met je vrienden!


Bron: LittleThings

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.