De hond heeft innerlijke bloedingen en zal binnen 24 uur sterven. Maar zijn vrouwtje vervult eerst nog zijn laatste bijzondere wens

De 12-jarige Spunky betekent werkelijk de wereld voor zijn baasje Ashley Niels uit Austin in Texas. Sinds ze de hond jaren geleden uit een asiel redde, zijn ze onafscheidelijk. Ashley kent haar huisdier zo goed dat ze meteen weet dat er iets erg aan de hand is wanneer hij plotseling niet meer wil eten. Als de dierenarts de viervoeter onderzoekt, heeft hij slecht nieuws: Spunky lijdt aan een tumor die interne bloedingen veroorzaakt. Voor een operatie en chemo is het al te laat: de arts raadt aan om het dier dit lijden te besparen.

hond1

Ashley is kapot van verdriet. Dan valt haar een belofte in die ze ooit aan haar hond deed: nog een keer de sneeuw zien. Want enkele jaren geleden verhuisden ze van het koudere Wisconsin naar het hete Texas: “Het is een echte sneeuwhond. Hij houdt ervan om uren in de sneeuw te spelen en te ravotten” vertelt zijn eigenares. Voor Spunky afscheid moet nemen van deze wereld wil ze deze belofte kost wat kost nakomen. Maar waar gaan ze in het snikhete Texas sneeuw vinden?

hond2

Het plaatselijke dierenasiel, waar Ashley werkzaam is, komt op een geweldig idee: samen met andere vrijwilligers regelen ze een sneeuwmachine! Op die manier kan Spunky in zijn eigen tuin nog een keer in de sneeuw spelen. “Er zijn geen woorden voor hoe ontroerd ik wel was om hem nog eens in de sneeuw te zien” vertelt de Ashley.

Hieronder kan je van de video van Spunky in de sneeuw genieten. “Hoe mooi is het niet dat je het in de zomer kan laten sneeuwen?” voegt Ashley er nog aan toe. Voor de beste vriend van de mens is geen enkele moeite teveel.

DEEL dit mooie verhaal met je vrienden op Facebook!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.