De hond brengt de mannen naar een stel benen in het puin. Wat ze dan blootleggen, maakt hen ademloos

De aarde komt maar niet tot rust: bij de laatste aardbeving in Italië werden opnieuw meerdere huizen vernield en steden verwoest – zo ook het dorp Norcia. Maandagavond, 31 oktober, waren de reddingswerkers daar koortsachtig op zoek naar overlevenden, toen een reddingshond hen plotseling op iets ongelofelijk wees: onder de brokstukken stak een paar benen uit. De mannen beginnen onmiddellijk te graven.

puin

Onder het puin kwam een hond tevoorschijn – levend en ongedeerd. Dat hij nog leeft, heeft hij te danken aan het toeval: tijdens de aardbeving was de viervoeter niet helemaal onder het puin van het ingestorte huis terechtgekomen. Zo had hij nog genoeg lucht totdat de hulpverleners hem eindelijk bevrijdden. De reddingswerkers waren onder de indruk van de vondst van deze hond en doopten de wonderhond daarom “Odysseus”.

Odysseus deed zijn naamgenoot uit de Griekse mythologie alle eer aan: Als de dierenartsen de hond onderzoeken, kunnen ze nauwelijks geloven dat hij deze hel overleefd heeft.

Op hun Twitterpagina laten de verzorgers van de dierenorganisatie ENPA weten dat Odysseus het goed maakt. Omdat er in Norcia gelukkig geen doden te betreuren vielen, is de kans groot dat hij weldra met zijn baasje herenigd zal worden.

DEEL deze spectaculaire redding met je vrienden!


    Bron: Twitter en YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.