De half-verpletterde kat wordt uit de deur getrokken. Maar als de man hem in zijn vel grijpt, gebeurt er een waar wonder.

Het is een dramatisch schouwspel dat zich in de entree van het Özel-Akgün-Tem-ziekenhuis in Istanbul afspeelt: op de grond zit een arts over een witte kater gebogen en drukt koortsachtig op zijn borst. Het dier ligt op sterven.

Een bezoeker had bij het verlaten van het ziekenhuis niet gezien dat de kleine zwerfkat op hetzelfde moment door de deur wilde gaan. Ze raakte de kater in de draaideur verstrikt. Toen de man het merkte, was het al te laat – de kat stak zwaargewond vast tussen de deur.

De noodarts Halil Akyürek zag hoe de bezoeker het dier trachtte te bevrijden en snelde ter hulp. “De nek van de kater zat muurvast. Hij schopte en had problemen om te ademen”, herinnert Halil zich. “Ik ondersteunde zijn hoofd met mijn hand en kon hem bevrijden. Daarna begonnen we meteen met de reanimatie.”

Hoewel hij geen dierenarts is, kon hij het dier met hartmassage terug tot leven wekken. Vervolgens werd het dier in het ziekenhuis met zuurstof behandeld. Om de juiste verzorging te kunnen geven, informeert Halil zich bij een dierenarts. De behandeling is succesvol: de kater herstelt en kan terug zelfstandig ademen. De naam “Miracle” die hij van zijn redder krijgt, heeft hij meer dan verdiend!

Maar met de redding van het kattenleven eindigt de heldendaad van Halil nog niet, want de arts beslist om het katje te adopteren!

Deze getalenteerde arts heeft niet alleen een hart voor mensen, maar ook voor dieren. Een echte levensredder!

DEEL deze held met je vrienden op Facebook!


Bron: The Dodo en Facebook / Halil Akyürek

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.