De geschokte adoptiemoeder rent huilend de kraamafdeling uit. Want het gezicht van haar dochtertje heeft haar bang gemaakt.

De 36-jarige Christina Fisher uit Florida, VSA, weegt gelukkig haar 5 maanden oude dochter Abigail Lynn in slaap. Dat Abigail nu vredig in de armen van haar moeder ligt, is niet vanzelfsprekend, want eigenlijk had Christina het kind nog voor de geboorte voor adoptie opgegeven. De moeder in wording was op het ogenblik van haar zwangerschap werkloos, woonde in een caravan en vreesde dat ze niet voor haar kind zou kunnen zorgen. Dat het toch nog anders is gelopen, ligt aan het ongelooflijke voorval dat meteen na de geboorte plaatsvond.

baby1

Toen Abigail op 1 januari 2016 geboren werd, zagen de artsen dat er iets niet klopte: de baby kwam met een gezichtsafwijking ter wereld die hen voordien op de echografie niet was opgevallen. Toen de adoptiemoeder Abigail voor het eerst op de kraamafdeling zag, verliet ze huilend het ziekenhuis – zichtbaar afgeschrikt door het uiterlijk van de baby. Christina zou nooit meer iets van haar horen.

baby2

Christina zag in het hysterische gedrag van de adoptiemoeder echter een teken dat ze de adoptie ongedaan moest maken en zelf voor Abigail moest zorgen. “Ik wist gewoon dat ik haar niet kon afgeven” vertelt Christina. Anders dan de adoptiemoeder was de biologische moeder betovert door haar baby die met het zogenaamde Treacher-Collins syndroom geboren werd – een erfelijke ziekte die tot misvormingen aan de oren en de gezichtsbeenderen leidt.

baby3

Bovendien is Abigail ondanks haar ziekte op geen enkele manier mentaal beperkt en zal ze een volkomen normaal leven kunnen leiden – afgezien van enkele chirurgische ingrepen op latere leeftijd. “Er zijn artsen met het Treacher-Collins syndroom en zowaar zelfs een mannelijk model” zegt Christina. Om haar moedergeluk met de wereld te delen, liet ze zich na de geboorte door fotografe Oksana Peery fotograferen.

baby4

Christina staat volledig achter haar beslissing en is dolgelukkig dat ze de adoptie niet heeft doorgevoerd. Vandaag zegt ze dat ze de meest geweldige baby ter wereld heeft. En dat ze helemaal gelijk heeft, bewijzen de foto’s:

baby5

De moedige Christina heeft aangetoond wat het betekent om een echte moeder te zijn: namelijk onvoorwaardelijk van je kind houden – hoe het er ook uitziet. Eigenlijk moet ze de onvolwassen adoptiemoeder dankbaar zijn, want zonder haar vreselijke reactie zou ze haar dochter nooit in de armen hebben kunnen houden.

DEEL dit opmerkelijke verhaal met iedereen die je kent!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.