De geredde hond van het koppel doet raar. Dan loodst hij hen naar een naakte 3-jarige in een gat

Met twee gebroken poten, gebroken ribben en een grote hoeveelheid tapijt in zijn maag was de kleine Petunia een van de zwaarste gevallen van dierenmishandeling die ze bij het asiel “Delta Animal Shelter” in Escanaba in Michigan al ooit gezien hadden. Toen de kleine hond daar in april 2016 werd binnengebracht was ze doodsbang. Ze had angst van menselijke aanrakingen en het was duidelijk dat ze in haar korte leven al heel wat had meegemaakt.

Gelukkig waren er de toegewijde en liefdevolle dierenbeschermers om haar vertrouwen in de mensheid te herstellen. Petunia werd uiteindelijk geadopteerd en kreeg onder haar nieuwe naam “Peanut” een tweede kans in het leven. Maar op een ochtend in maart 2017 gedroeg het hondje zich anders dan normaal. Ze lijkt helemaal opgedraaid en in paniek. De anders zo rustige hond rende door het huis en hield niet op met blaffen. Uiteindelijk laten haar eigenaars haar buiten. Nu is er geen houden meer aan: Peanut rent onmiddellijk het veld achter haar huis in.

Open Fields
Haar eigenaars zitten haar dicht op de hielen en als ze aan een gracht aankomen kunnen ze hun ogen niet geloven. Daar ligt namelijk een driejarig meisje naakt in een bolletje opgerold. Ze bellen meteen de hulpdiensten en dragen het onderkoelde meisje naar binnen. Als ze vanuit het ziekenhuis het bericht krijgen dat alles goed gaat met het meisje, schrijft het nieuwe baasje van Peanut een ontroerende brief aan de diervrienden van Delta Animal Shelter:

“Liefste dierenbeschermers,

Ik wil jullie het ontroerende verhaal meedelen dat onze kleine Peanut het leven van een klein meisje gered heeft. Jullie weten zelf beter dan wie ook hoe slecht ze er vroeger aan toe was, en we zijn blij dat ze bij ons een eeuwige thuis heeft gevonden. Maar het lijkt erop dat ze een zesde zintuig ontwikkelde voor gevaar en lijden.

Bailey
Vandaag om 11 uur ’s ochtends leek ze helemaal buiten zichzelf. Ze rende de trappen op en af en hield maar niet op met blaffen. Dan liep ze naar mijn echtgenoot, die haar uiteindelijk buiten liet. Dan liep ze als door de bliksem getroffen het veld in. We konden haar nauwelijks bijhouden. Jullie kunnen je niet voorstellen hoe verbaasd we waren toen we Peanut naast een klein, naakt meisje zagen zitten. We wikkelden het kleine kind in een pullover en brachten haar naar binnen, waar we de politie en de spoedarts belden.”

Reedy Ditch
Het kleine meisje was onderkoeld en fluisterde alsmaar: “hondje.” Ondertussen vond de politie haar ouders. Een ding is zeker: Peanut heeft het leven van dit meisje gered. We kunnen nauwelijks onder woorden brengen hoe dankbaar we wel zijn dat we deze hond in onze familie mogen hebben.”


Het kleine meisje is ondertussen in handen van de jeugdbescherming. Het onderzoek naar hoe het meisje in de gracht terechtkwam is nog volop aan de gang. Niemand kan evenmin verklaren hoe Peanut wist dat het meisje daar lag. Wellicht heeft Peanut door haar eigen lijden in het verleden een zesde zintuig voor gevaar ontwikkeld.

DEEL deze heldhaftige hond met je vrienden!

Bron: LittleThings ; Afbeeldingen: YouTube en Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.