De gehavende hond kruipt met een gebroken rug richting de jonge vrouw. Ze kan hem daar niet gewoonweg achterlaten

Kiara Ijzendoorn en haar familie zijn op vakantie op Kreta. Ze rijden een verlaten straat in en moeten plotseling vol op de remmen.

Midden op straat ligt een hond. Als ze dichterbij komen, zien ze in welke erbarmelijk toestand het dier is.

“Zijn poot was volledig verlamd. Hij had een grote zwelling op zijn rug. Dat was zijn gebroken ruggengraat” herinnert Kiara zich.

rug1

“We stopten zodat hij uit de weg zou kunnen kruipen, maar hij lag daar maar te liggen.”

Kiare bedenkt zich snel dat het dier zonder hulp snel zal sterven. Het doet zoveel pijn dat ze niet anders kan dan het dier te helpen.

rug2

De volgende dagen zal ze steeds terugkeren om het hondje te voeden en van water te voorzien. Ze noemt hem “Fos”, het Griekse woord voor “glans”.

Telkens als zijn vriendin hem komt bezoeken, toont hij ondanks zijn zware verwondingen zijn vreugde. Het is een liefdevol dier dat Kiara eenvoudigweg niet zomaar kan loslaten.

rug3

Ze brengt Fos naar de plaatselijke dierenbescherming en adopteert hem daar ook officieel. De behandelende dierenarts stelt vast dat zijn verwondingen te wijten waren aan mishandeling. Voor de eerste keer wordt hij verzorgd zoals het hoort. Enkele dagen later kan Fos met zijn nieuwe familie mee naar Nederland.

Tot op vandaag herstelt hij nog van zijn rugblessure.

“Hij loopt al wat beter en ook de zwelling is geslonken” zegt Kiara. “Maar hij heeft nog steeds angst van mannen en katten.”

We mogen er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als Kiara en haar familie de arme hond niet op tijd gevonden zouden hebben.

rug4

Voor een meid als Kiara die zo opmerkzaam en medelevend is, kunnen wij alleen maar onze hoed afdoen! Respect!

DEEL deze prachtige redding met je vrienden!

Bron: The Dodo, Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.