De enige bruine panda ter wereld werd als baby verstoten, maar vindt nu eindelijk het geluk

Verstoten door zijn moeder toen hij 2 maanden oud was, en gepest door andere panda’s, doet QIzai, de enige bruine panda ter wereld, het uitstekend en is een echte beroemdheid geworden in het dierenrijk.

panda1

Qizai, wat “de zevende zoon” betekent, werd gevonden als een zwakke en verwaarloosde welp in het Qingling Mountains natuurreservaat in Centraal-China. Zijn moeder verdween blijkbaar in de jungle, maar een ding was zeker – zij was zwart en wit.

panda2

De moederloze panda is altijd anders geweest. Daardoor stalen andere panda’s zijn eten en maakten zijn jeugd echt hard.

panda3

Die treurige dagen liggen gelukkig achter ons en nu maakt de bruine panda het uitstekend en werd zelfs een ware beroemdheid in het dierenrijk.

panda4

Qizai is ondertussen 7 jaar oud.

panda5

Het is best intrigerend dat Qizai een bruine en witte vacht heeft. Wetenschappers denken dat het te wijten is aan een genetische mutatie.

panda6

Ondanks zijn moeilijke jeugd is Qizai nu een prachtig dier geworden en de verzorgers proberen hem te koppelen aan een vrouwelijke panda.

panda7

De beroemde panda weegt meer dan 100 kg en eet per dag ongeveer 20 kg bamboe.

panda8

Ondertussen geniet Qizai van het leven in Foping Panda Valley en de tijden dat andere panda’s zijn eten stalen, liggen ver achter ons. Qizai heeft een persoonlijke verzorger, die zijn leven rond zijn voederuren plant.

panda9

De verzorger staat op om 6 ’s ochtends op en gaat slapen rond middernacht, gewoon om ervoor te zorgen dat Qizai een rond buikje heeft en veilig en wel is.

panda10

“Hij is trager dan andere panda’s, maar ook schattiger”, vertelt zijn verzorger en beschrijft de panda als een “zachtaardig, grappig en schattig” dier.

panda11

DEEL deze unieke panda met je vrienden!


Bron: Foping Panda Valley

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.