De droevigste baby chimpansee vindt eindelijk een liefdevolle thuis na een wrede start in het leven.

Toen er een auto stopte bij de organisatie Ape Action Africa in Kameroen was het personeel verbaasd om te zien we er in de auto zat. Een babychimpansee die ze Jenny zouden noemen, zat op de vloer van de auto helemaal weggekropen in een hoekje. Ze had zoveel angst van mensen dat ze voortdurend in een balletje lag opgerold.

aap1

Jenny werd opgemerkt door een buur toen die zag dat de aap gewoon buiten aan boom zat vastgebonden. Hij merkte dat het aapje wonden had aan haar heupen en middel van de touw die veel te strak om haar lichaampje zat.

aap2

Hij overtuigde zijn buur om het diertje op te geven en reed er dan mee naar Ape Action Africa waar Jenny voor het eerst van de vrijheid zou kunnen proeven.

aap3

Heel geleidelijk aan begon Jenny te beseffen dat deze nieuwe mensen er waren om haar te helpen.

aap4

Na een lang dutje in het opvangcentrum waren de redders hoopvol dat ze zou kunnen herstellen. Langzaam aan kon het personeel het vertrouwen winnen van deze kleine, schattige baby.

aap5

Nadat ze de nodige medische verzorging had gekregen, kon ze eindelijk voorgesteld worden aan haar soortgenoten in het opvangcentrum.

aap6

aap9

Voor het eerst in haar leven kon ze spelen en in bomen klimmen, iets wat ze nooit voordien gedaan had.

DEEL deze geweldige redding met je vrienden op Facebook!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.