De doodzieke hond begeleidt zijn vrouwtje tijdens de bruiloft. Wat er voor het altaar gebeurt brengt iedereen aan het huilen

Dierenarts Kelly O’Connell uit Colorado viert de gelukkigste dag van haar leven – haar bruiloft. Daarop mag een iemand niet ontbreken: haar boven alles geliefde hond en beste vriend Charlie. De jonge vrouw adopteerde de zwarte labrador toen ze negentien jaar oud was, nadat hij midden in de winter op straat werd gezet. Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk. Maar ondertussen is Charlie vijftien jaar oud en lijdt hij aan een hersentumor. Kelly weet dat hij niet meer lang te leven heeft.

“Eigenlijk hadden we een week voor de bruiloft al een afspraak om hem te laten inslapen”, vertelt Kelly. “We wilden hem niet langer laten lijden. Maar dan ging het plotseling weer een beetje beter. Het leek wel of hij absoluut op de bruiloft wilde zijn.” Op de grote dag van Kelly wijkt de trouwe viervoeter geen ogenblik van de zijde van de bruid en begeleidt hij haar tot aan het altaar.

Maar op de terugweg is hij te zwak om te lopen. De amper 1,60 meter grote bruid neemt de 40 kg zware hond in de armen en draagt hem terug.

Dan begraaft de bruid haar gezicht in zijn vel en omhelst Charlie innig: “Het is je gelukt”, fluistert Kelly steeds weer in zijn oor. Alle gasten hebben tranen in de ogen: ze weten dat dit hun laatste momenten samen zijn.

Een week later zou Charlie vredig sterven. Wat rest zijn 15 jaar aan prachtige herinneringen aan de liefdevolle hond – evenals deze bijzondere trouwfoto’s.

After Charlie made his way back up the aisle with the help of the maid of honor everyone gathered around him. The bride stroked his face and told him how happy she was that he made it. The whole family (and the photographer …) cried their eyes out. The amount of love these people have for their animals is enough to restore anyone's faith in humanity. These are good people Charlie is one lucky boy.

A post shared by Jen Dziuvenis (@jendzphotography) on

Deze foto’s geven echt blijk van een diepe liefde tussen mens en dier. Wat mooi dat deze twee op deze manier afscheid konden nemen. Rust in vrede Charlie.

DEEL deze aangrijpende foto’s met je vrienden!


Bron: Washington Post

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.