De 5-jarige ligt ontspannen op de hond en staart naar het beeldscherm. Toch huilt zijn moeder. De reden hiervoor is hartverwarmend

De jonge moeder Shanna Niehaus deelt op Facebook dit bijzonder moment met haar zoon Kainoa, dat haar tot tranen toe bewoog:

“Zien jullie dit moment? Zo’n moment had ik nog nooit meegemaakt. Gisteren was de eerste dag dat mijn vijfjarige, autistische zoon zijn nieuwe servicehond Tornado ontmoette. Wij zijn Amerikanen die in Japan wonen en we hebben twee jaar op deze hond gewacht. Deze foto toont het gezicht van een moeder die haar zoon ontelbare keren hulpeloos op de speelplaats heeft zien staan terwijl hij tevergeefs vriendjes probeerde te maken. Geen enkele vriend. Geen enkele band. Ze zat bij haar zoon terwijl die ’s nachts huilde omdat hij buiten de familie eigenlijk niemand heeft, hoe hard we samen met de therapeuten ook aan zijn sociale vaardigheden werken. Nu zit deze moeder achter haar zoon en neemt dit moment stilletjes in zich op, de lucht uit mijn longen geperst en totaal sprakeloos.

Het was het allemaal waard: elk gevecht om dienstverlening voor mijn zoon, elke nieuwe dienst, elke gespendeerde dollar, elk ingevuld formulier, elke schoolvergadering, elke vergoten traan, elke stap voorwaarts, elke stap achterwaarts, en elke mijmering over een ongekende toekomst. Om een of andere reden weet ik omwille van dit – dankzij Tornado – dat alles goed komt. Als moeder heb ik ontelbare uitdagende en pijnlijke momenten van mijn zoon gezien en nog veel meer gehuild. Gisteren huilde ik echter om een andere reden. Het is een onbeschrijflijk gevoel.”

Autismehonden zijn speciaal opgeleid om het leven van mensen die aan deze ontwikkelingsstoornis lijden te helpen en te begeleiden in het dagelijks leven. Omdat dieren directer reageren als mensen, is de wisselwerking tussen autisten en honden doorgaans beter. Een autismehond helpt om de betrokkenen te kalmeren wanneer ze dat het hardste nodig hebben of waarschuwen de ouders wanneer het kind wil weglopen of een aanval krijgt.

Werkelijk een emotioneel moment voor deze moeder die haar zoon nog nooit zo rustig en gelukkig had gezien!

DEEL dit ontroerende moment met elke dierenliefhebber die je kent!


Bron: Facebook / Love What Matters / 4 Paws For Ability

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.