De 3-jarige slaapt. Als hij wakker wordt, ziet hij DIT in een plas bloed in de woonkamer.

Anjelica Sipe uit York in Pennsylvania had geen flauw idee wat er stond te gebeuren toen ze die donderdag met haar 3-jarige zoon Daemire en haar kater Opie vredig in de woonkamer een dutje ligt te doen. Maar plotseling hoort ze glas breken en vliegt er ijlings iets aan haar hoofd voorbij. Een verdwaalde kogel van een vuurgevecht was haar huis binnengedrongen!

“Ik had enkele seconden tijd nodig om te beseffen wat er gebeurd was”, vertelt Anjelica zich. “Ik dacht meteen aan mijn zoontje!” Het kindje sliep op de bank – en had geen schrammetje opgelopen. Maar dan ziet de moeder een donkere plas bloed op het tapijt die zich alsmaar verder uitbreidde. “Toen besefte ik dat mijn kater was neergeschoten”, vertelt de Amerikaanse.

De kogel had Opie geraakt. Opie lag namelijk bovenop de rand van de bank net onder het venster. De kogel was door het hoofd van het dier gedrongen en had zich door zijn hals geboord. De kogel belandde uiteindelijk aan de andere kant van de kamer – op enkele centimeters van het hoofdje van haar zoontje.

De kat had het voorval echter overleefd. Voor Anjelica is het duidelijk dat ze het leven van haar zoontje aan Opie te danken heeft. Het was dan ook buiten de kwestie om Opie te laten inslapen. “Ik wilde hem absoluut redden”, zegt de jonge vrouw. “Hij is de kleine held die mijn zoon gered heeft.”

De 1.000 dollar dure behandeling voor de kat overstijgt evenwel het budget van de alleenstaande moeder. Maar dankzij een donatiesite werd binnen de week een bedrag van 3.000 dollar ingezameld om de dappere kater te redden! En Anjelica en Daemire zijn dolblij dat hun vierbenige held langzaam maar zeker weer genas.

Deze kat heeft inderdaad meerdere levens! En daardoor redde ze meteen ook het leven van de driejarige.

DEEL deze held op vier voeten met je vrienden!

Bron: www.peoplepets.com

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.