De 2 mannen stappen op het dier om een “grappige” foto te kunnen maken. Maar op Facebook komt hen een golf aan haat tegemoet

Deze foto zorgt op de sociale media voor onrust bij dierenliefhebbers: twee mannen met blikken bier in de hand staan op het strand van het Australische eiland Fraser Island op een schildpad. Ze doen alsof ze op het dier aan het surfen zijn, poseren voor de camera en posten de “grappige” foto op het internet. Maar met de schokgolf van haat en woede die dat zou teweegbrengen, hadden ze geen rekening gehouden.

“Woorden schieten tekort om deze idioten te beschrijven. Men zou eens op hun rug moeten gaan staan, totdat ze het uitschreeuwen van de pijn!”, schrijft een gebruiker onder de 11.000 maal gedeelde foto. “Hopelijk worden deze twee gevonden en gestraft”, schrijft iemand anders. Facebookgebruikers startten een campagne op waarin ze ervoor pleiten dat de twee daders gestraft zouden worden met een boete van 20.000 Australische dollars, omgerekend zo’n 13.000 euro – dat is de hoogste geldboete die de Australische overheid voorziet voor dierenmishandeling.

Opgeschrikt door de reacties meldde zich toch een van de twee mannen aan, die verklaarde: “De schildpad was al dood. We reden voorbij met de jeep en dachten dat het dier vastzat in het zand”, aldus de 26-jarige Ricky Rogers. “Toen we dichterbij kwamen, zagen we dat ze overleden was. We dachten, laten we snel een foto maken op de rug van de schildpad en dan verder rijden. Uiteraard betreur ik deze domme fout. Iedereen die me kent, weet dat ik van dieren hou en ze nooit iets kwaad zou doen.”

Gelukkig werd deze foto dus genomen zonder dat een levend dier moest lijden. Maar dood of levend, het getuigt alleszins niet van veel respect. Hopelijk leren deze jongens uit hun fouten en leren ook anderen uit dit verhaal.

DEEL dit bericht met je vrienden op Facebook!


Bron: Fraser Coast Chronicle en Facebook / Brian James

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.