De 19 gezondste etenswaren die je aan je hond kunt geven. En welke je dient te vermijden

Dit artikel is een geweldige hulp voor alle hondenliefhebbers. Sommigen onder jullie weten misschien niet precies wat nu gezond dan wel schadelijk is voor onze favoriete huisdieren. Daarom volgt hieronder de lijst van meest gezonde voedingsmiddelen voor honden!

hond

Tonijn en zalm

Vis is zeer gezond omdat het boordevol omega 3 vetzuren zit. Deze vetten houden de vacht van je hond gezond en glanzend.

Mager vlees

Mager vlees is zeer goed voor je hond en ook dierenartsen raden het aan omdat je hond op die manier gezonde proteïnen binnenkrijgt.

Lever

Dit vlees zit boordevol vitamine B, A en K, alsook ijzer. Maar geef dit alleen met mate! Lever bevat immers ook gifstoffen.

Havermout

Havermout is rijk aan vezels, die je hond nodig heeft. Het is ook erg goed voor al iets oudere honden. Kook het voor op te dienen!

Zoete aardappelen

Het beste is om ze in schijfjes te snijden en goed te laten drogen. Ze zijn een goede bron van vitamine B6, vitamine C en mangaan.

Eieren

Eieren zijn uitstekend voor honden en vormen een extra bron van proteïnen.

Peterselie

Dit is een goede bron voor betacaroteen, kalium en calcium. Het zorgt trouwens ook voor een goede adem.

Peren

Laat je honden peren eten, maar verwijder wel het kroontje en de pitten.

Kaas en roomkaas

Kaas is rijk aan vetten, dus kies voor een kaas met een laag vetgehalte. Er zit veel calcium in, maar kijk wel na of je hond geen lactose intolerantie heeft!

Griekse yoghurt

Net zoals kaas zit er ook in deze yoghurt veel calcium. Yoghurts met actieve bacteriën zijn goed voor het spijsverteringssysteem van je hond.

Popcorn

Dit is laag aan calorieën. Het bevat kalium en mineralen die goed zijn voor de opbouw en de versteviging van de botten.

Lijnzaad

Dit is eveneens een uitstekende bron voor omega 3 vetzuren die goed zijn voor de huid en de vacht.

Erwten

Erwten zijn een goede bron voor kalium, fosfor en vitamine B. Voeg ze aan andere voeding van je hond toe!

Broccoli

Deze vitaminerijke groente is echt een geweldige voedingsbron voor honden. Het mag echter niet meer dan 10 procent van zijn dieet bedragen. Je hond mag er zeker niet teveel van eten om darmproblemen te vermijden.

Groene bonen

Bonen zonder toegevoegde zouten zijn een ideale snack.

Zeewier

Gedroogd zeewier is rijk aan proteïnen, vitamine C, E en alle vormen van B vitaminen. Daarnaast bevat het ook een hoog gehalte aan zink en koper, wat goed is voor het metabolisme van je hond.

Schijfjes appel

Appels zijn een goede bron voor vitamine A en C plus vezel! Het reinigt ook de tanden van je hond wat dan weer een goede adem ten goede komt.

Fruitsalade

De gezondheid van je hond kan verbeterd worden door hem fruit te laten eten. Maak een fruitsalade met appels, bananen, watermeloen en aardbeien.

Kokos en kokosolie

Kokos is goed voor mens en dier! Kokos bevat laurinezuur dat helpt in de bestrijding van virussen en ziektekiemen.

Kiezen voor de juiste voeding voor je hond zal hem gelukkiger en blijer maken. DEEL deze lijst met elke hondenliefhebber die je kent!


Bron: Healthy Food House en mamabee.com

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.