De 16-jarige vindt een weggegooide pup. Als ze in de plastic zak naast hem kijken, ontdekken ze nog iets ergers

De 16-jarige studente Alica uit de wijk Winterhunde in Hamburg is onderweg naar school als ze achter een tuinhek een piepend geluid hoort. Als ze wat dichterbij gaat kijken, doet ze een vreselijke ontdekking: een pasgeboren puppy zat helemaal onder het bloed en werd koelbloedig achtergelaten. “Dit is gewoon vreselijk. Wie doet nu zoiets?”, vroeg de tiener zich af.

Alica wikkelt het arme diertje in haar jas en smeekt de school om de puppy naar de dierenarts te brengen. Daar krijgt de puppy de eerste dringende zorgen toegediend. Daarna gaat Alica samen met enkele personeelsleden van de dierenkliniek terug naar de plaats waar ze de puppy vond, want ze vermoeden dat het wellicht niet de enige puppy van het nest was. Terecht: in een plastic zak vinden ze nog eens vier puppy’s!

Voor een van de hondjes komt alle hulp te laat: het is ondertussen al gestikt. Ook de andere puppy’s worden door de dierenkliniek verzorgd. Omdat de studente zo kordaat handelde, zijn hun overlevingskansen overwegend goed. De puppy’s worden nu verder opgevolgd door een organisatie uit Hamburg totdat ze groot en sterk genoeg zijn om geadopteerd te worden. Alica legde ook klacht neer wegens dierenmishandeling en hoopt dat de dader snel gevat wordt.

Wat een geweldige reddingsactie van deze jonge meid! Zonder haar tussenkomst waren de hondjes een vreselijke dood gestorven!

DEEL deze redding met elke dierenliefhebber die je kent!

Bron: Facebook/Die Tierseite

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.