Chihuahua broertje en zusje beschikken beide over slechts 2 pootjes, maar dat houdt hen in niets tegen

Na de dood van hun geliefde hond van 16 jaar oud dachten Therese Vu en haar echtgenoot Duc Tran niet dat ze ooit nog een andere hond zouden nemen. Het was gewoon te droevig voor hen.

chi1

Maar dat was voor ze Kanga en Roo ontmoetten.

chi2

Kanga en Roo zijn een broer en zus duo chihuahua’s, die beiden hun voorste pootjes missen. Ze werden zonder geboren en wellicht zijn de ontbrekende lichaamsdelen het gevolg van overmatig fokken. Hun handicap bleek teveel voor hun fokker, dus overhandigde hij ze aan Angels Among Us, een reddingsorganisatie.

chi3

En toen merkten Vu en Tran voor het eerst dit aparte, maar super schattige duo.

chi4

“Van zodra ik Kanga en Roo zag, wist ik gewoon dat ze voor ons bestemd waren”, vertelt Vu. “Vanaf het eerste ogenblik dat we hen ontmoetten, veroverden ze ons hart, namen ze ons huis over en veranderden ze onze wereld compleet.”

chi5

Het stel adopteerde Kanga en Roo in 2013 en vandaag kunnen ze zich geen leven zonder hen voorstellen.

chi6

Ze houden ervan om de wereld te verkennen. Noch Kanga, het witte mannetje, noch Roo, het bruine vrouwtje, lijkt er zich aan te storen dat ze geen voorste poten hebben. Ze houden ervan om de hele dag te spelen, te knuffelen en te relaxen.

chi7

En het mooiste is dat ze geen seconde van elkaars zijde wijken.

chi8

Uiteraard hebben ze soms hulp nodig om zich te verplaatsen, dus lieten Vu en Tran kleine rolstoeltjes maken. Gelukkig is het stel ook bevriend met iemand die protheses maakt en die was maar al te graag bereid om voor deze puppy’s iets in elkaar te knutselen.

Zo hebben ze elk hun eigen rolstoeltje.

chi9

En als ze niet in hun karretjes rond hollen, houden ze ervan om te knuffelen. Blijkbaar vindt Kanga het leuk om Roo als persoonlijk hoofdkussen te gebruiken.

chi10

Samen, en dankzij hun liefdevolle mensen, hebben deze schatjes een gelukkig leven. Maar Vu en Tran willen de mensen ook bewust maken van de gevaren van overmatig fokken en inteelt bij honden. Ze willen ervoor zorgen dat de toekomstige generatie honden zo gezond mogelijk is.

Hou jij van honden die er een beetje anders uitzien? DEEL dit bericht dan met elke hondenliefhebber die je kent!


Bron: Facebook / Kanga and Roo, two-legged Chihuahua siblings

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.