Café-eigenaresse laat een dakloze man borden wassen. 2 weken later kan ze niet geloven wie ze heeft aangenomen

Cesia Abigail Baires heeft een café in het Amerikaanse Minneapolis. Op een dag stapt een dakloze man genaamd Marcus in haar zaak binnen en vraagt haar om een beetje kleingeld. Wat de 25-jarige vrouw dan doet, beschrijft ze in een bericht op Facebook:

“Op een ochtend kwam hij me in mijn café om geld vragen. Ik keek hem aan en vroeg: “Waarom heb je geen baan, je weet dat ik ook voor mijn geld moet werken, of niet?” Hij antwoordde: “Ja, ik heb een gerechtelijk verleden en niemand wil mij inhuren, zodat ik gedoemd ben om op straat te leven en te bedelen.

Ik was onderbezet die dag dus vroeg ik hem: “Wil je werken? Ik heb een baan voor jou!” Zijn ogen gingen wijd open en zijn glimlach was de beste beloning voor me. Hij zei dat hij alles zou doen voor een beetje voedsel. Al twee weken lang komt hij nu langs voor zijn shift van twee uurtjes … hij ruimt het afval op, doet de afwas, enzovoort.

En wat doet hij als ik hem betaal? Hij koopt eten uit het café. Hij krijgt wel korting! Probeer altijd iets goed voor je medemensen te doen in plaats van te oordelen en te veroordelen want je kent nooit iemands achtergrond – iedereen verdient een tweede kans! Als we iets willen veranderen, moeten we bij onszelf beginnen.”

Cesia was geschokt dat de schijnbaar nonchalante man zijn werk zo punctueel en consequent uitvoerde. Ze had een erg waardevolle werknemer aangenomen!

In een recente Facebookpost kondigde Cesia aan dat Marcus vandaag ander werk gevonden heeft, maar dat ze elkaar nog regelmatig zien: “Marcus werkt niet langer voor me omdat hij een meer geschikte baan gevonden heeft. Maar hij komt nog dikwijls langs om te praten of om me even te helpen, gewoon omdat hij erg dankbaar is voor de kans die hij kreeg.”

DEEL dit inspirerende verhaal met je vrienden!

Bron: www.liftable.com en YouTube ; Afbeeldingen: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.