Buur vindt briefje van bange 90-jarige dame, maar haar hart breekt als ze dit eenvoudige verzoek leest.

Hoe ouder je bent, hoe moeilijker het wordt om vrienden te maken. Veel bejaarde mensen zeggen dat ze zich eenzaam voelen. Ze hebben de wereld rondom hen zien veranderen, en het kan overweldigend zijn om “mee” te blijven. Toen een 90-jarige vrouw deze emoties begon te voelen, besloot ze om er iets aan te doen. Ze hoopte en bad om gezelschap, maar ze wist niet goed hoe haar comfortzone te verlaten en uit te gaan om een vriend te zoeken. Maar op een dag bedacht ze een plan en liet een briefje achter bij het huis van haar buurvrouw, Marleen Brooks.

Marleen postte de foto op Facebook met de woorden: “Ik kwam thuis en vond dit briefje van een buurvrouw van me. Dit maakt me droevig, maar het goede is dat het erop lijkt dat ik een nieuwe vriendin heb.”

Het briefje leest:

Mevrouw?

Zou je mijn vriendin willen worden.

Ik ben 90 jaar oud en woon alleen.

Al mijn vrienden zijn overleden.

Ik voel me zo eenzaam en bang.

Alsjeblieft, ik bid om iemand.

Marleen deelde het briefje met nieuwsanker Frank Somerville die de foto online postte met de volgende bemoedigende boodschap: “Ik wilde dit posten als herinnering dat er heel wat eenzame mensen zijn. Vooral bejaarde mensen. Als je zo iemand kent in je buurt zou je misschien kunnen overwegen om even langs te lopen en hallo te zeggen. Breng misschien wat koekjes mee. Ik garandeer je dat je hun dag zult goed maken. Maar tegelijk heb je er ook een nieuwe vriend bij. Hoe geweldig is dat wel niet?”

Frank postte later een update die hij van Marleen kreeg (links op de foto met Wanda en een andere vriendin).

“Frank! Ze is zo’n lieve dame! En ze was in de wolken toen we langskwamen. Wande zei me: ‘Ik hoop dat je me niet dom vond dat ik je schreef, maar ik moest iets doen. Hartelijk dank om langs te komen. Ik woon hier al 50 jaar en ken geen van mijn buren.’

Ik maakte duidelijk dat Wanda ons altijd kan bellen wanneer ze maar wil en dat ik zeker terugkom om nog meer tijd met haar door te brengen. Ik ben er zeker van dat Wanda en ik nog leuke tijden gaan beleven.”

DEEL dit mooie verhaal over vriendschap met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Inspire More

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.