Britse man (20) vecht voor zijn leven, nadat hij in Thailand van een trein viel

Een jonge Britse toerist vecht voor zijn leven nadat hij van een rijdende trein viel – en dat amper drie dagen nadat hij nog een selfie van zichzelf had gepost waarop te zien is hoe hij uit het raam van een treinwagon hangt. Daniel Clarke, 20, uit Hampshire reisde met de trein van Bangkok naar Nakhon Si Thammarat in het zuiden van Thailand.

Amper drie dagen voor het vreselijke ongeval had Clarke nog foto’s gepost op zijn Facebookpagina van hoe hij met zijn vriend Ross Wild uit een treinraam hing.

Hij deelde de foto met het opschrift: “We laten het breed hangen in Azië! Dit is geweldig!” De bestuurder van een kruisende trein zag hem enkele meters van de treinsporen bewusteloos op de grond liggen.

Zijn vriend Ross bevestigde dat hij gevonden werd, maar weigert verder elke commentaar over het incident.

Clarke wordt momenteel behandeld in het Chumphon Khet Udomsakdi ziekenhuis. Volgens de chirurgen heeft hij geen blijvende hersenschade opgelopen.

Reizen per trein in Thailand is erg populair bij backpackers omdat het zo goedkoop is. Maar deze treinreizen zijn berucht en gevaarlijk omwille van het gebrek aan veiligheid, en vele treinen hebben vaak open deuren zonder veiligheidsmechanisme.

Een woordvoerder van de plaatselijke politie, Theerayuth Channok, zei: “Onze steun gaat uit naar de familie van de Britse jongen die in het ziekenhuis werd opgenomen. Er kwam bloed uit zijn neus en mond. Hij ligt nog steeds op intensieve zorgen.”

DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Bron en afbeeldingen: Daily Mail UK

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.