BREAKING: Berucht hondenvleesfestival kreeg zopas een zware klap toebedeeld.

Joepie! Eindelijk goed nieuws uit China! Vanaf 15 juni 2017 geldt er in China officieel een verbod op de verkoop van hondenvlees. Het verbod heeft betrekking op restaurants, markten en straatverkopers. Het verbod treedt in werking een week voor het beruchte Yulin hondenvleesfestival. Dat zal geen geweldig “festival” worden, niet? Personen die betrapt worden op de verkoop van hondenvlees riskeren een boete van omgerekend ongeveer 15.000 euro!

Het verbod is een poging om het imago van Yulin, dat wereldwijd bekend staat om dierenmishandeling, op te poetsen. Velen denken dat het verbod tijdelijk is, maar het is een stap in de goede richting – en hoe meer positieve aandacht het krijgt, hoe langer het zal standhouden.

Wendy Higgins, de directrice van de afdeling Internationale Media van de Humane Society International, zegt dat de nieuwe partijsecretaris, die de wet uitvaardigde, Yulin wil omvormen tot een cultuurstad. De voorbije jaren wierpen dierenrechtenactivisten wegblokkades op om vrachtwagens met honden te onderscheppen.

Dankzij deze acties werden vele hondenlevens gered. Vele honden die anders geslacht zouden worden, werden door de activisten gestolen. Het Yulin festival werd zeven jaar geleden opgericht om de verkoop van hondenvlees in China te stimuleren en te promoten.

Higgins zegt wel dat deze wet alleen maar kan werken als hij ook gehandhaafd wordt. Maar het is goed dat de boetes zo hoog zijn. Het zal ongetwijfeld heel wat handelaars ervan weerhouden om hondenvlees te verkopen.

DEEL dit heugelijke nieuws met iedereen die je kent!

Bron en afbeeldingen: Relay Hero en Humane Society International

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.