Brandweermannen horen vanuit het brandende appartement een hond blaffen. Ze rennen naar binnen en zien dat de hond zijn eigenaar beschermt

Normaal denken we bij de woorden “brand” en “redding” aan brandweermannen die mensen uit de vlammen redden. Maar dit verhaal gaat over een harige held genaamd Che. Alles begint op een zondagochtend om 4u30.

brand1

Op dat moment breekt in een rijhuis in Philadelphia een zware brand uit. Hier woont Che met zijn eigenares Andrea Bulat. Andrea is in een diepe slaap verzonken. Zij en ook haar buren merken niet dat de brand zich snel uitbreidt. Als Che merkt dat Andrea maar niet wakker wordt van de rookontwikkeling, loopt Che naar de muur die grenst aan het huis van de buren. Daar begint ze zo luid te blaffen dat de buren wakker worden. Want normaal is de labrador altijd rustig en stil. Toen de buren wakker werden, roken ze onmiddellijk het vuur en bellen de brandweer. Als de brandweer aankomt, staat het huis al in lichterlaaie.

De brandweer slaagt erin om het vuur onder controle te krijgen. Binnen vinden ze Che die bovenop haar baasje ligt. Ze werd onmiddellijk naar de dichtstbijzijnde kliniek overgebracht en Che werd nog ter plaatse behandeld.

Andrea had lichte brandwonden en een rookvergiftiging, maar ze zal helemaal herstellen. Che zelf lijdt ook aan een rookvergiftiging en is er verder met de schrik vanaf gekomen. In eerste instantie werd de hond opgevangen door de dierenorganisatie “Red Paw Emergency”, maar eens Andrea uit het ziekenhuis werd ontslagen, werden de twee herenigd.

brand2

Voor de brandweer is het duidelijk: zonder Che zou zijn baasje gestorven zijn en ook de aangrenzende huizen zouden vuur gevat hebben.

Wat voor een held! Dat toont niet alleen aan dat honden ongelofelijk trouw zijn, maar ook werkelijk alles voor hun baasjes over hebben. Zelfs hun eigen leven zetten ze zonder aarzelen op het spel!

We wensen Che en Andrea nog veel beterschap en nog vele gelukkige jaren samen! DEEL deze held met je vrienden!


    Bron: YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.