Brandweerlieden spoeden zich om een om hulp schreeuwend gestrand dier uit een ijzige rivier te redden

Onlangs hield het snelle denken van een man uit Iowa het leven redden van een hond die in een ijzige rivier in West Des Moines was komen vast te zitten.

Jerry Romine was op een landweggetje onderweg met zijn hond Lucy toen hij plotseling geblaf hoorde van een andere hond.

Afbeelding: Jerry Romine / Special to the Register

Romine plaatste Lucy terug in zijn auto en ging zien waar het geluid vandaan kwam. Toen zag hij een hond in het water. De hond in het water was een 13-jarige labrador genaamd Sam. De hond vocht voor zijn leven en had alleen nog zijn hoofd boven het ijswater steken.

Afbeelding: Jerry Romine / Special to the Register

“Dit was het ergste geluid dat je van een dier kunt horen”, zei hij. “Telkens als hij me niet meer kon zien, begon hij te panikeren en te huilen.” Romine reed snel naar enkele huizen in de buurt om hulp te halen, zij het tevergeefs. Hij probeerde dan meer zelf bij Sam te geraken met een touw van 25 meter, maar hij schoot nog enkele meters tekort. Romine belde de hulpdiensten en terwijl hij aan het wachten was, stopte er een auto met vier mannen die meteen begonnen te helpen. Een kwartier later arriveerden de hulpdiensten.

Afbeelding: Jerry Romine / Special to the Register

Sam kon gered worden en werd overgebracht naar de Winterset Veterinary, waar de dierenartsen vaststelden dat de helft van zijn lichaam letterlijk bevroren was. “Op dat moment kon de hond zelfs niet meer rillen van de koude”, zei Dr. Jim Pottembaum.

Pottembaum bracht warmte packs aan en probeerde zijn onderlichaam te ontdooien met haardrogers. Sam kon zo toch opwarmen en 20 minuten later kwispelde hij al terug met zijn staart.

Afbeelding: Jerry Romine / Special to the Register

De politie kon de eigenaar van de hond, Heather Russel, opsporen en lichtte haar in over de gebeurtenissen. Heather zei dat Sam op de boerderij van haar ouders logeerde, niet ver van de plek van het onheil. Voorheen speelde Sam graag buiten, maar na dit voorval blijft hij liever binnen.

Bekijk de video die Romine maakte toen de hulpdiensten arriveerden en DEEL deze heldhaftige redding met je vrienden!

https://youtu.be/hbvJmRkolYw

Bron: Life Daily en YouTube

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.