Boze koningscobra krijgt water uit een fles tijdens de droogte

De koningscobra vermijdt doorgaans confrontaties met mensen, maar wanhopige tijden vragen om wanhopige maatregelen. Deze dodelijke slang was tijdens een hittegolf zo dorstig dat het in een dorpje in India op zoek ging naar water. Dramatische beelden tonen hoe de goedaardige dorpelingen voor hun lokaal wildleven zorgden.

We zien hoe een man een flesje water over het hoofd van de slang giet, waarna de slang het dankbaar begint op te likken. De man, die weet dat deze slangen gemeen uit de hoek kunnen komen, houdt een slangenvanger vast om het serpent desgevallend op afstand te houden.

Hij wordt geassisteerd door een vriend die de staart van de slang vasthoudt om een aanval te vermijden. De 3,5 meter lange slang werd gered in een dorpje in Kaiga. Sommige delen van het zuiden van India hebben de laatste tijd erg te lijden onder de droogte, waardoor water erg schaars is.

De autoriteiten zeggen dat heel wat wilde dieren getroffen zijn door de droogte en deze slang is daar nog het beste voorbeeld van. De slang werd later overgebracht naar een opvangcentrum voor wilde dieren.

Bekijk de adembenemende beelden hieronder en DEEL dit bericht met je vrienden!


Bron en afbeeldingen: Daily Mail UK

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.