Border Collie met rolstoel neemt deel aan behendigheidsparcours en inspireert anderen om uitdagingen in het leven te overwinnen.

Dit is zo’n inspirerende video en een les voor iedereen over hoe bepaalde uitdagingen in het leven te overwinnen! Sue en haar Border Collie, Zip, doen mee aan behendigheidsparcours, maar wat hun deelname zo bijzonder maakt, is dat deze hond het parcours in een rolstoel aflegt.

Voor Zip gehandicapt werd, hield ze ervan om op en over alles te springen. Maar op 8 januari 2011 veranderde alles. Sue vertelde aan CNN: “Zip speelde met enkele kinderen toen ze het slachtoffer werd van een te snel rijdende bestuurder. Haar actieve levensstijl kwam abrupt tot een einde.”

Zip onderging een noodoperatie, maar had haar rug en heup gebroken, en had eveneens interne bloedingen. Ze moest gedurende weken op intensieve zorgen blijven en werd pas na een intense fysieke therapie weer wat beter. Zeven maanden later bezocht Zip een behendigheidscompetitie om haar broertje, een Golden Retriever, langs de zijlijn aan te moedigen. Toen zag Sue dat Zip helemaal begon op te fleuren.

Sinds die dag besloot Sue om Zip aan wedstrijden te laten deelnemen.

“Zip heeft me heel wat belangrijke dingen geleerd, maar de belangrijkste les is dat een beperking je niet op de bank kan houden. Zoveel mensen hebben me verteld dat Zip hen geïnspireerd heeft. Dat ze een moeilijke tijd doormaakten en dat Zip hen weer een beetje hoop gaf, of dat ze hen aanmoedigde om een probleem aan te pakken.”

DEEL deze inspirerende video met je vrienden!

Bron en afbeelding: YouTube

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.