Boer en 13 koeien worden dood aangetroffen. Eindelijk is de reden hiervoor ontdekt

Een gestoord ongeval eiste het leven van de 29-jarige Michael Biadasz en 13 koeien. Het ongeval deed zich voor in Wisconsin doordat dodelijke dampen werden gevormd in een mesttank. De jonge boer inhaleerde het giftige gas. Bob Biadasz, de vader van het slachtoffer, zegt dat het ongewone weer bijdroeg tot het ongeval.

Michael had de tank in het verleden al meerdere malen geledigd. De tank was klaar om uitgepompt te worden. De hogere lucht was warmer, en daardoor kwamen er giftige dampen vrij. De familie was kapot van verdriet.

De politie verklaart dat dergelijke ongevallen doorgaans plaatsvinden in gesloten ruimtes, wat deze zaak nog schokkender maakt. Door de atmosferische druk losten de gassen niet op in de lucht maar vormde er zich een dampwolk. Sommige boeren vragen nu om strengere eisen voor dergelijke opslagtanks.

Mest kan gevaarlijk zijn omdat de bacteriën beginnen te composteren en op die manier wordt methaan gevormd. Daarom is het zo belangrijk om stallen altijd van een degelijke ventilatie te voorzien.

Bekijk het videoverslag hieronder en DEEL dit bericht met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: YouTube en Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.