Bloedhete brandweerman redt een hond waarmee hij een band opbouwt tijdens het poseren voor een adoptiekalender

Vorige maand poseerde de 34-jarige Rob Tackett voor de jaarlijkse kalender van de brandweer in Charleston. Dat deed hij samen met een schattige Duitse herder genaamd Kimber.

“Haar eigenaar en zijn vrouw vertelden me dat ze niet zo van andere mannen houdt”, zegt Tackett, een brandweerman uit Charleston. “Maar toen ik haar voor het eerst ontmoette, rolde ze zich meteen op in mijn armen. Het was liefde op het eerste gezicht. Ze voelde zich veilig bij me.”

Afbeelding: Charleston Animal Society

Tackett genoot van haar gezelschap maar hij had nooit gedacht dat hij op een dag de eigenaar van Kimber zou worden.

Op het ogenblik van de fotoshoot behoorde Kimber toe aan een sluipschutter van het Amerikaans leger genaamd Steve Hall, die haar redde toen hij haar ondervoed op straat had gevonden en haar naar de dierenbescherming van Charleston had gebracht.

Afbeelding: Charleston Animal Society

Kimber was kaal geworden van de schurft en had ook een bacteriële infectie, maar naarmate haar vacht terug groeide, besefte ze dat het inderdaad een Duitse herder was.

Hall adopteerde Kimber vorige winter en ze werd zijn vaste metgezel en hielp hem bij de symptomen van een posttraumatisch stresssyndroom. “Hij had dat gezelschap echt nodig”, legde Kristin Kifer van de Charleston Animal Society uit.

Afbeelding: Charleston Animal Society

Tijdens de fotoshoot werden Hall en Tackett goede vrienden, maar later werd Hall erg ziek. Hall vroeg Tackett om tijdens zijn hospitalisatie voor Kimber te zorgen, en omdat zijn gezondheid niet beter werd, vroeg Hall aan Tackett om haar te adopteren.

“Hij was kapot”, herinnert Tackett zich. “Mijn gezondheid is niet wat het moet zijn, zei hij. Hij kon niet voor Kimber zorgen en hij wilde vermijden dat ze ergens anders terecht zou komen.”

Afbeelding: Charleston Animal Society

Tackett twijfelde geen seconde en werd de nieuwe eigenaar van Kimber. “Ik hou van die hond. Ze is een speciale hond. Zo’n hond heb ik nooit gekend. Gewoon bij haar zien maakt het leven eenvoudiger.”

Nu is Kimber 13 maanden oud en is ze een erkende therapiehond. Met een beetje meer training kan ze ook andere veteranen met PTSD helpen.

DEEL dit mooie adoptieverhaal met iedereen die je kent!

Bron: Charleston Animal Society en Life Daily

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.