Blinde koe is compleet overstuur, als zijn beste vriend, het varken, overlijdt. Dan stapt een klein kalfje op haar af

Ieder dier verdient een kans op een gelukkig leven. In het opvangcentrum van Don’t Forget Us Pet Us krijgen alle eerder verwaarloosde, misbruikte en vergeten dieren een tweede kans om in een veilige en warme omgeving te leven. Dit prachtig centrum, waar zowel huisdieren als boerderijdieren thuis zijn, loopt over van de bijzondere vriendschappen, maar geen enkele relatie is zo speciaal als de band tussen Baby de blinde koe en Lulu het varken.

koe1

De twee vriendjes waren onafscheidelijk totdat Lulu spijtig kwam te overlijden. Deb Devlin, de eigenaar van het opvangcentrum, was niet zeker hoe Baby op dit verlies zou reageren. Gelukkig hoefden ze niet lang te wachten voor een nieuw mirakel gebeurde, want plotseling verscheen een klein weggelopen kalfje in hun leven en Baby flakkerde meteen helemaal op.

koe2

Toen Lulu nog een biggetje was ging haar moeder per abuis bovenop haar liggen waardoor twee pootjes verpletterd werden. Omdat ze niet in staat was om te wandelen, kreeg ze niet de gepaste voeding om een normaal gewicht te winnen. Gelukkig bereikte ze net op tijd het Don’t Forget Us Pet Us opvangcentrum waar ze helemaal op gezondheid werd gebracht.

koe3

Het Don’t Forget Us Pet Us dierenopvangcentrum in Dartmouth, MA, revalideert misbruikte, verwaarloosde en afgedankte dieren en is de thuis van vele liefdevolle wezentjes zoals Lulu. Lulu’s moeilijke start in het leven maakte dat ze aanvankelijk moeilijk te benaderen was, maar haar humeur leek te beteren toen ze Baby, de blinde koe, ontmoette.

Deb Devling, eigenaar van DFUPU, zegt: “Ik probeerde om andere dieren bij Lulu te zetten, maar niets bleek te werken.”

“Ik dacht niet dat het varken agressief zou reageren op de koe en het varken was zwaar genoeg. Toen de koe haar aanstootte, wist ik dat Lulu oké zou zijn.”

koe4

Gedurende acht jaar lang waren de twee de beste vrienden.

De meeste dieren van de organisatie maken geregeld een uitstapje, maar dergelijke avonturen waren niet weggelegd voor Lulu en Baby. Omwille van haar blindheid kon Baby haar evenwicht niet behouden tijdens het transport en Lulu was gewoon een beetje te ruw om vervoerd te worden. In plaats daarvan bleef het paar achter en beleefden ze hun eigen avonturen.

koe5

Uiteindelijk begon de klok te tikken voor Lulu. Toen Lulu overleed, was Devlin niet zeker wat er zonder haar van Baby zou worden. Devlin getuigt: “Nadat Lulu overleed, loeide Baby twee dagen lang. Ze stapte paniekerig in rondjes. Ze kon niet recht wandelen want dan zou ze op een hek stoten. Ik probeerde een schaap, een geit, maar niets werkte.”

koe6

Hoewel Baby haar beste vriend verloren was, was haar geluk nog niet opgebruikt. Voor het overlijden van Lulu had de organisatie een klein kalfje van een nabijgelegen boerderij gekregen. Dit kalfje was meer dan twee weken verloren. “Ze ontsnapte samen met twee anderen. Ze zouden uiteindelijk voor de slachting verkocht worden.”

“De drie raakten verloren toen ze de koeien aan het opladen waren. Twee werden kort daarna op de snelweg gedood, maar zij werd niet geraakt.”

Het kalfje werd terug naar de boerderij gebracht, maar slaagde er al snel in om opnieuw te ontsnappen, alsof ze naar haar twee maatjes op zoek wilde gaan. Opnieuw werd ze gevangen, maar dat is waar DFUPU op het voorplan kwam om haar de gepaste zorgen te geven.

koe7

“De dag dat het kalfje aankwam, liet ik twee aparte zones naast elkaar afbakenen in de hoop dat de twee zo een beetje aan elkaar zouden wennen. Op die manier kon Baby wennen aan haar geluidjes, bewegingen, geur, enz. Omdat ze niet kan zien zijn deze dingen erg belangrijk voor haar. Toen we het kalfje bij haar wilden loslaten, was ze eerst nerveus en timide. Toen ze Baby echter zag, kon ze nauwelijks wachten om naar haar toe te rennen …”

koe8

Hoewel geen enkele vriend Lulu ooit zal kunnen vervangen, bracht dit kleine kalfje een nieuw kantje van Baby naar boven.

“De band was er onmiddellijk hoewel Baby zelf nooit kalveren heeft gehad. Ze beschermt, verzorgt en voedt haar … al de dingen die Lulu voor haar deed. Het is echt ongelofelijk.”

koe9

Dit verhaal gaat helemaal over hoop, want zelfs op de momenten dat de hele wereld op je hoofd lijkt te vallen, schuilt er toch weer een mirakel achter de hoek!

Net toen Baby voelde dat ze nooit meer een maatje zou hebben, verschijnt dit kleine kalfje plotseling in haar leven.

koe10

Wat vind jij van dit verhaal? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met iedereen die je kent!


Bron en afbeeldingen: Shareably.net

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.