Blinde hond is 8 dagen lang zoek in het bos. Dan redt een brandweerman haar en weigert hij een beloning hiervoor

Brandweerman Dan Estrada is een hondenliefhebber dus toen hij een hond in nood zag, aarzelde hij niet om ter hulp te schieten.

Hij en zijn vriend Vincent Lopez wandelden met hun honden door de bossen achter hun huis in San Lorenzo Valley in California, toen ze plotseling een bewegingsloze hond zagen. Toen ze de mannen zag naderen, kon ze haar hoofdje optillen.

“Het was echt een wonder”, zei Estrada.

De hond was een 12-jarige blinde labrador genaamd Sage die een week voordien vermist was geraakt. De hele buurt hing vol posters en haar eigenaars hadden een professionele hondensporenzoeker ingehuurd om haar te zoeken.

“Onze buren en leden van de gemeenschap hielpen ons gedurende een week lang dag en nacht zoeken”, zei Beth Cole, de eigenaar van Sage. “We zochten overal.”

De familie was doodsbang over haar welzijn want in de buurt dwalen ook bergleeuwen rond. Gelukkig konden die haar niet te pakken krijgen, maar dat deed de uitputting en de honger helaas wel.

Estrada benaderde de hond en gaf haar kusjes. Hij kent Sage erg goed, want ze speelt vaak met zijn twee geredde honden, een pitbull genaamd Koelsch en een teckel genaamd Barnabus.

Ze was na een week in het woud erg zwak, dus pakte hij haar op en droeg Sage op zijn schouders de berg op.

De vrouw van Estrada nam vervolgens contact op met haar eigenaars die Sage meteen naar de dierenarts brachten. Na een beetje rust was Sage er weer helemaal bovenop. De hele buurt was dolblij toen ze hoorden dat de hond in veiligheid was. Een buur bakte steak voor haar terwijl er ook een welkomstfeestje werd gehouden in een lokale bar.

Estrada weigerde de beloning van $1.000 die uitgereikt was voor de vinder van Sage en suggereerde om het aan een dierenwelzijnsorganisatie te schenken. Dit was niet de eerste keer dat hij een hond had gered.

De brandweerman, tevens ambulancier, redde al eens een hond die in een brandend huis in een kast gevangen zat. Hij redde ook al heel wat mensenlevens.

DEEL dit met je vrienden en familie!

Bron: Shareably ; Afbeeldingen: Today

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.